Amerikka Florida Kalifornia Nevada New York USA

USA majoitukset

USA elo-syyskuu 2013

Alun perin oli tarkoitus varata muutamaa satunnaista paikkaa lukuunottamatta majoitukset vasta paikanpäällä. Kotona kuitenkin innoistuin kovasti ja päädyin varailemaan muutamaa paikkaa lukuun ottamatta lähes kaikki majoitukset etukäteen. Lähes. Tästä nyt ei suoranaisesti mitään ongelmaa tullut, mutta jälkikäteen muistin, että huomattavasti enemmän joustovaraa saa kun jättää varaamisen paikanpäälle. USA on niin iso maa, että aina jossain on tilaa. Yleensä lähes joka puolella on tilaa. Jälkikäteen myös havaitsin sen, että todennäköisesti halvemmalla olisi päässyt kun olisi vaan malttanut ajaa motellin pihaan ja kysyä vapaata huonetta. No, semmosta se joskus on.

Varasin etukäteen ensimmäisen majapaikan San Franciscosta, ja myöhemmin kävi ilmi, että lento saapuisi päivää aiemmin. Jo varatusta majoituksesta ei yhtä lisäyötä enää herunut, joten kaivoin käsiini lentokenttähotellit.

Tässäpä siis listattuna paikat joissa yövyttiin, oliko hyvä majamesta vai ei ja paljonko maksoi.

Saavuin San Franciscoon perjantaina 16.8. pitkien lentoviivästysten saattelemana noin klo 03 yöllä.

Pe 16.8. San Francisco Red Roof Inn, Hinta 134 € / yö
Noin 5km lentokentästä, eli lähes väkisin auto- tai taksimatkan päässä. Huone oli siisti, perustilava ja miellyttävä, ilmastoitu. Aamujainen ei kuulunut hintaan mutta alakerran ravintolan ruuat oli hyviä. Uima-allasta ei testattu. Varattiin jo kotoakäsin.

La 17.8.- ti 20.8 San Francisco, Airbnb/Querrero Street 21, Hinta 728 € / 3 yötä
Yksityisen henkilön vuokraama kaksio. Hyvä sijainti, perussiisti, ei järin tasokas mutta sympaattinen kämppä. 728 € / 3 yötä. Kallis mutta sijainti kompensoi, autoa ei tarvittu. Varattiin jo kotoa.

Ke 21.8. San Luis Obispo, Avenue Inn Downtown Motel, $ 84 / 1 yö
Peruskokoinen yhdenyön kämppä. Huone siisti ja sopivan tilava. Aamupala oli onneton mutta kuului hintaan. Hyvä hinta-laatu-suhde. Oikein passeli ja turvallisen oloinen paikka. Ajettiin pihaan ja kysyttiin huonetta.

To 22.8.-la 24.8. Los Angeles, San Pedro, Crowne Plaza Hotel 303 € / 3 yötä
Saatiin 7/10 kerroksesta todella tilava huone. Isot ikkunat, suuri eteinen ja pukeutumistila, isot ikkunat, siisti ja kaikin puolin kiva paikka uima-altaineen. Aamiainen ei kuulunut hintaan, mutta kanssaruokailijoiden mukaan se oli kuulemma ihan jees ja $ 15 arvoinen. Varattiin vuorokautta etukäteen Hotels.comista ja oli kyllä todella hintansa arvoinen tarjous! Poislukien se, että San Pedrosta on pitkä matka kaikkialle Losiin, paitsi San Pedroon.

La 24.8.- ti 27.8. San Diego, Hampton Inn Hotel, 406 € / 3 yötä
Hilton Honor-ketjuun kuuluva ihan hyvätasoinen hotelli. Huone 5/7 kerroksesta. Uima-allas löytyi, huone oli siisti, ikkunat sisäpihalle ja toiseen rakennukseen, mutta eipä niitä tultu katselemaankaan. Sijainti Little Italyn ja rannan tiimoilla, Gaslamp Quarterille puolentunnin kävelymatka. Hyvä sijainti, hyvä hotelli. Kaikin puolin ok hinta-laatu.

Ti 27.8.-la 31.8. Las Vegas, Treasure Island, 305 € / 4 yötä. 1 ja 3 yö 94e, 2 ja 4 yö ilmaiset.
Resortfee 25 dollaria per yö.
Perussiisti, todella hyvällä sijainnilla, paljon tarjontaa, hiljaiset ja siistit huoneet hyvällä varustelutasolla, hieno allasalue (jota ei tietenkään keretty edes koittaa..) Paljon plussia. Isona miinuksena kuitenkin mainittakoon koko alakerran, eli kasinoalueen valtaava haju. Sisätupakointia on kovasti yritetty peittää jollain hyvin vahvalla hajusteella, joten ilkeän imelä tuoksu jää kyllä päällimmäisenä mieleen. Erityisesti sen takia, että muissa Vegasin hotelleissa en vastaavaan törmännyt. Hajua lukuunottamatta oikein kelpo hotla hinta-laatu-suhteeltaan.

La 31.8. – to 5.9. Florida, Miami Beach, Airbnb, Pensylvania Avenue 1300 $820 / 5 yötä, ensimmäinen yö 105 doltsua ja loput yöt parikymppiä kalliimmat.

Löysin valoisan, miellyttävän oloisen kaksion airbnb:stä. Uudehkot sisämateriaalit, neutraali ja siisti sisustus, mukava ja hyvin varusteltu keittiö, siisti vessa, tilava suihku, isohko makkari jossa vaatehuone ja isot ikkunat kahdella seinällä. Keittiö ja olohuone yhdessä tilassa ja olkkarissa pehmeä ja helpostinukuttava vuodesohva. Kolmas kerros, rauhallinen ja siisti pientalo todella keskeisellä sijainnilla. Rannalle kolme korttelia ja viereisellä kadulla alkaa bileet, ruokapaikat, shoppailut ja kaikki muukin. Asunto itsessään oli kuitenkin hiljaisella kadulla, mistä lisää plussaa. Pyykinpesukone vuoti aika rajusti vettä mutta kuivain ja tiskikone toimi.

To 5.9. – su 8.9. New York, Holiday Inn Midtown, 440 W 57th Street, 548 € / 3 yötä.
Äkkiseltään siistin ja hyvinpidetyn oloinen 16. kerroksen makkari kahdella queen size-sängyllä. Ihan yhtä tilava kuin länsirannikonkin huoneet, mistä suurta plussaa – Nyki kun on tunnettu pienistä asunnoista ja pienistä hotellihuoneista. Nähtäväksi jää löytyykö kämpästä luteita. Tarkasteltiin kyllä patjat ja ne näytti ihan upouusilta. (Jälkikäteisedit: ei löytyny!)

Su 8.9. – ma 9.9. New York, Courtyard by Marriott, Upper East Side 410 East 92nd Street 108 € / yö
Todella siisti ja hyvä valinta. Huone 6. kerroksessa ja hiljainen kuin mikäkin. Sijaintina siistiä ja rauhallista aluetta, kävelymatka Central Parkin keskiosiin. Paljon ravintoloita, juottoloita, museoita ja muuta nähtävää lähellä (mm. Park Avenue lähes vieressä). 108 euroa yöltä oli kyllä todella halpa hinta. Tilaa oli ja sänky oli sellainen jonka kotiinkin haluaisin, pehmeän jämäkkä. En ole varma saako huonetta aamupalalla. Jos saa, niin hotellin se sijaitsee hotellin ulkopuolla, viereisessä kahvilassa.

Ma 9.9. – ti 10.9. New York, Times Square, The Milford NYC 700 8th Avenue 202 € / yö (kiitos Fashion weekin..) Kova hinta, mutta sijainti on todella hyvä. Huone 15 kerroksessa ja ikkuna kadulle, mutta ulkoa ei kyllä kuulu mitään ylös asti. Moderni ja siisti huone, äänekäs ilmastointi. Pienehköt vessatilat mutta hyvin mahtuu normaalikokoiset ihmiset pyyhkimään pyllyt ja pesemään ittensä.

Ti 10.9. – la 14.9. New York, Spanish Harlem, Airbnb, 135 East 110th Street 609 € / 4 yötäeli $ 133/yö
Alue on sellaista, etten ehkä tuntisi oloani täysin kotoisan turvalliseksi yksinäni. Erityistä varovaisuutta on hyvä noudattaa, sillä rikosluvut tällä alueella ovat kaupungin suurimmat. Muutoin matkaa on Central Parkiin vähän, Park avenue alkaa kahden korttelin päästä ja ihan inhimillinen paikka tuntuisi olevan. Kämppä on iso, kaksi makkaria kahdella isolla parisängyllä varustettuina. Todella siisti asunto, kaikki tuntuisi toimivan hyvin. Ollaan kolmannessa kerroksessa (hissitön talo) ja ulkoa kuuluu paljon elon ääniä, mutta ne nyt toistaiseksi ei tunnu haittaavan. Alakerrasta (siis heti ulko-oven vierestä) lähtee metro ja junakin kulkee läheltä.

Ja mikä parasta, kertaakaan en törmännyt torakoihin tai luteisiin. Jee!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply