Amerikka Itärannikko USA Vermont

USAn itärannikon road trip

Huhtikuun loppupuolisko sujahti kuin rullilla kun USAn itärannikon road trip vei mennessään. Lentodiilien kautta löytyi superedulliset 270 euron lennot Hki-Boston-Hki (1,5-2h välilaskut Köpiksessä mennen tullen) ja mikä parasta pitkät lennot oli puolityhjät. Edellisvuosien USA-tarinoitani, kuten kenkäpuu ja penisorigamit, kannattaa myös käydä vilkaisemassa. Kuvia nyt ainakin.

Parit olennaiset faktat ennen laajempia tarinoita:

 • 15 päivää
 • Boston – Hull – Milford, New Haven – Suffern, New York – Atlantic City – Philadelphia – Albany, New York – Burlington, Vermont – Stowe, Vermont – Boston
 • Vuokra-autona Kia Sportage
 • 2700 ajokilometriä (bensaan meni kuitenkin rahaa vain noin 130e..)
 • 8 osavaltiota (Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New Jersey, Pennsylvania, New York, Vermont, New Hampshire)
 • Päivälämpötilat 5 asteesta noin 22 asteeseen
 • Yksi dollari oli noin 82 eurosenttiä
 • Kokonaishinta matkalle oli noin 2200 euroa per henkilö, sisältäen matkat, majoitukset, auton, bensat, ruuat ja muut hassuttelut, esimerkiksi NHL Stanley Cup liput. Omat vaateshoppailut tuli vielä tämän summan päälle ja kyllähän sitä outletkylässäkin tuli käytyä. Pariinkin kertaan.
 • Majoitukset maksoivat halvimmillaan 60 euroa yöltä, kalleimmillaan noin 120e. Keskihinta taisi olla jossain 75-80 euron paikkeilla.

Vinkkinä ihan vaan kerrottakoon, että a) kannattaa mennä itärannikolle road tripille ja b) kannattaa muistaa avata E-Zpass kun ajat tietulliin, ettei tule jälkikäteen 67 ja 24 euron luottokorttiveloituksia, kun olisit päässyt muutamilla euroilla. Jännityksellä odotan oliko tässä kaikki veloitukset luottokortilta, vai vieläkö tulee lisää.

Parit kuvat vielä, joista näkee että ihan kovin syvällä kevään tulossa ei huhtikuun kahden viimeisen viikon aikana oltu, mutta yleisesti kelit olivat aivan sopivat. Ei tässä mitään aurinkolomaa etsittykään. USAn itärannikon road trip oli oikein hyvä.

Hull, Massachusetts

Aamupalajuttuja

Jokin randomilla kuvattu maatila, jossain päin Vermontia

Mutta sitten kevät yhtäkkiä vaan saapui

Stowe, Vermont

Hölkkälenkki Stowen vaatimattomissa maisemissa

Stowen viriili kylänraitti

Campusaluetta Harvardissa

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Sisko / Hieman_vino
  24.5.2018 at 08:08

  Kuulostaa kivalta reissulta, eikä kyllä ole maisemillakaan pilattu. 🙂 itse olen haaveillut samanlaisesta reitistä, eikä nuo halvat lentoliput ole asiaa ainakaan auttanut.

  • Reply
   Maisu
   24.5.2018 at 12:30

   Ehdottomasti suosittelen tutkimaan Jenkkejä road tripin merkeissä tarkemmin!

 • Reply
  Vermont, oi Vermont - Maailman ympäri 180 vuodessa
  1.7.2018 at 14:57

  […] Vermont. Oi Vermont. Olin huolissani, että kannattaako sinne nyt kuitenkaan mennä huhtikuun loppupuolella, kun tunnetusti Vermontin parasta antia on syksyn supervärikäs ruska, ja talven hiihtokeskuspuuhailut. Vähänpä tiesin, että ennakkoluuloni oli suorastaan hölmö, sillä kävi ilmi, että Vermontissa on aina kaunista ja sen lisäksi lehdettömien puiden ansiosta näki pitkälle. Todella todella pitkälle. Bostonista Vermontiin ajelee 3,5 h + pysähdykset (matkalla on mm. alpakkafarmi, joka kannattaa tsekata). Manhattanilta matkaa tulee pari tuntia lisää. Koko itärannikon roadtripin tiivistelmä löytyy täältä […]

 • Reply
  Täsmävinkkejä Jenkkeihin roadtripin hengessä - Maailman ympäri 180 vuodessa
  5.7.2018 at 07:11

  […] Kirjailen tämän postauksen siinä järjestyksessä kuin me sen ajoimme ja kirjailen täsmävinkkejä jenkkeihin – itärannikolle. Tiiviimmän katsauksen löydät täältä. […]

Leave a Reply