Belgia Eurooppa Yleinen

Päiväretki Bruggeen

Kuplavohvelia Belgiassa

Majailtiin Pohjois-Ranskassa ja päätettiin tehdä sieltä päiväretki Bruggeen, yhteen Belgian keskiaikaisista kaupungeista. Kaupungista on 2008 tehty nimikkoelokuva, In Bruges nimeltään. Tätä kirjoittaessa en muista elokuvasta enää mitään, joten keskitytään päiväretken antiin.

Suunnitelmallisempi ihminen olisi mahdollisesti päättänyt majoittua Belgiassa, jotta olisi saanut maasta paremman kuvan. Me kuitenkin keskityimme tällä erää vahvemmin Pohjois-Ranskaan, josta tapojemme mukaisesti lähdettiin vaan ajamaan niin, että navigaattorissa luki niinkin tarkka sijainti kuin ”Brugge”.

Ajaminen Keski-Euroopassa tuntuu tosi helpolta. Meillä on diili, että minä hoidan kaupunkiajon ja Vitsinkertoja ajaa motarit. Nilkka suoraksi ja kaasulla sisään, sillä hyvä tulee.

Mutta takaisin Bruggeen. Siinä on kyllä söpö, mutta myös ruuhkainen pieni kaupunki. Brugge tuntuu klassisen idylliseltä. Siellä voi ostaa belgialaisia vohveleita, käydä pienissä suklaakaupoissa, tutustua paikallisiin panimoihin ja panimomyymälöihin, piipahtaa Salvador Dalin upeassa museossa ja katsella kun Belgian hevoset vetää hevoskärryjä perässään ja köpöttelee pitkin mukulakivikatuja.

Jos sulla on tiedossa päiväretki Bruggeen, niin tee ainakin nämä:

 • Syö belgialaisia vohveleita katukojuista
 • Piipahda Salvador Dalin suurealistisen taiteen museossa
 • Tutustu paikallisten panimoiden anteihin
 • Vieraile sarjakuvamuseossa, josta löytyy mm. Marsupilami, Tintin, Piko ja Fantasio, sekä Lucky Luke -aiheita
 • Maistele Belgialaista suklaata pienistä suklaakojuista
 • Käy veneilemässä kaupunkia halkovalla joella
 • Piipahda mennen ajan kidutusmuseossa

Kuplavohvelia Belgiassa
Kuplavohvelia Belgiassa

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  3.5.2023 at 08:17

  Brugge näyttää todella hienolta kaupungilta. Toisaalta se on oletettavasti siinä mielessä kompakti, että siitä ehti varsin nopeastikin saamaan ihan hyvän kuvan. Lienee myös varsin näppäräti saavutettavisa Brysselistä käsin.

Leave a Reply