Aasia Kuala Lumpur

Aivan tavallinen Kuala Lumpur

Petronas kaksoistornit

Kuala Lumpur tuntui vaikeasti saavutettavalta. Ihan alkajaisiksi sinne ei mennyt suoria lentoja, toisin kuin rähjäisempään Bangkokiin tai loppuun asti siistiin Singaporeen. Sen lisäksi tuntui vaikealta hahmottaa mille alueella kannattaisi majoittua, ja oikeastaan mitä edes nähdä, tehdä tai kokea. Joten lähdettiin lähestymään tätä Aasian suurkaupunkia kävellen ja elämykset edellä.

Kuala Lumpurin kansainväliseltä lentokentältä pääsee todella helposti ja näppärästi kaupunkiin. Me yövyimme KLCC:n alueella Mandarin Oriental hotellissa, ja vaikka juna maksoi suunnilleen saman verran kuin taksi, niin matka oli miellyttävä eikä vaatinut liiemmin kävelyä paahteessa matkalukkuja raahaten. Ruuhka-aikaan taksi keskustasta lentokentälle voi kuitenkin viedä jopa pari tuntia, jolloin juna on varmempi vaihtoehto.

Aloitetaan kuitenkin sillä, että Chinatownia tunnuttiin hehkuttavan kaikkialla ympäri internettiä, mutta käytyämme siellä koin paikan ylihypetetyksi ja suorastaan vastenmieliseksi. En missään nimeässä suosittelisi tätä paikkaa ostosparatiisina, sillä kuten arvata saattaa, kaikki tavara on halpaa kopiokrääsää, josta ei pelastu maailma, mutta ei kyllä tule edes hyvä mieli. Suosittelen, että jätät ostamatta sieltä kaiken, paitsi ehkä ruuan.

Temppelit
Kuala Lumpurin ilta

Kuala Lumpurin hyvät puolet

KLCC-alue on sitä business ja luksusshoppailukeskittymää, josta löytyy myös kuuluisat Petronaksen kaksoistornit. Ympärillä on puisto ja lampi, jonka äärellä iltaisin on valoshow. Alue on sliipattua ja viihtyisää. KLCC:n yhteydessä on myös metrokeskittymä, mikäli liikut julkisilla – ja miksikäs ei kannattaisi liikkua pienestä metrosekasorrosta huolimatta. Mikäli piipahdat ostoskeskukseen, niin lämpimästi suosittelen testaamaan Hokkaido-leivoskaupan cheesetart-leivonnaista. Se on kuin unelmien pikkuruinen juustokakku.

KLCC:stä lähtee muutaman kilometrin pituinen katettu kävelysilta, jota pitkin pääsee mm. Bukit Bintangin alueelle. Pavilionin ostoskeskus on hyvä maamerkki. Bukit Bintang on sitä tavallisten ihmisten keskustaa, jossa ympärillä on myös edullisempia ostoskeskuksia. Kävelysilta suljetaan yöksi, eli viimeinen sisäänkäynti on vähän ennen klo 23. Bukit Bintangin alue onkin yleiseen samoiluun erinomainen, siellä on lukuisia ruokapaikkoja, ruoka- ja iltamarkkinoita, sekä mm. baarikatu ja hierontapuljuja.

Street food

Mitä nähdä? Entä syödä?

Heli Lounge Bar on 34. kerroksessa sijaitseva helikopterikenttä, joka iltaisin (18-00) toimii ulkoilmabaarina. Paikka on auki sadevarauksella ja siellä on tietenkin esteetön 360-näköala kaupungin ympäri. Drinkkien hinnalla sisään, eli ei erillistä sisäänpääsymaksua. Pukeutumiskoodi kuitenkin on, eli siistit koltut päälle.

Siinä missä Chinatown oli yksi iso pettymys, niin aivan vieressä oleva Central Market puolestaan oli viihtyisä visiitti. Ilmastoinnista plussaa, mutta sen lisäksi oli myös laadukkaampaa tavaraa, mikäli ringgitit painaa lompakossa. Myös Merdeka Square sijaitsee edellä mainittujen lähellä, ja koko alue ylipäätään on viihtyisä yleiseen kuljeskeluun.

Heli Lounge and Bar ja öinen Kuala Lumpur

Ravintolatärppi

Ravintoloista suosittelen Kuala Lumpur Dining in the Dark-elämystä. Ensisijaisen tärkeää oli, että ruoka on todalla hyvää ja toiveitakin kuunnellaan ammattitaitoisesti aina ruoka-aineallergioista muihin preferensseihin.

Kuitenkin yhtä tärkeää on, että työntekijät ovat näkövammaisia. Monet heistä kokivat, etteivät olisi voineet saada parempaa työpaikkaa, mikä kuluttajan näkökulmasta ilahdutti. Varmasti myös tämän ansiota oli, että palvelu oli ensiluokkaista.

Hommahan toimii niin, että pöytävaraus on tehtävä hyvissä ajoin. Paikan päälle mentäessä voit odotellessa ottaa drinkin ja he antavat hauskan sokkotehtävän suoritettavaksi, jotta saat pienen katsauksen sokean arjen haasteisiin. Tämän jälkeen henkilökohtainen tarjoilija hakee sinut ja saattaa pilkkopimeään huoneeseen. He ovat hyvin kohteliaita ja varmistavat toiminnallaan, ettei pimeys ala ahdistaa. Tarjoilijamme kertoi meille itsestään ja kauanko on ollut ravintolassa töissä. Meiltä hän tiedusteli samankaltaisia asioita ja tuntui vilpittömän kiinnostuneelta meistä. Tarjoilija myös kertoi, millaista pimeys on ja miten toimimme, sekä antoi selkeät ja yksinkertaiset ohjeet, miten toimia missäkin tilanteessa.

Tarjoilijoita oli useampia, mutta on vaikea sanoa minkä kokoinen huone oli tai paljonko muita asiakkaita oli. Tunnistin mielestäni kolme pöytäseuruetta, mutta en osannut sanoa miten lähellä meitä he istuivat, tai missä huoneen seinät menivät. Henkilökunta puolestaan napsutteli sormia ja kieltä kulkiessaan ja tuntuivat liikkuvan kuin kotonaan.

Hauskinta oli miettiä mitähän tässä oikein tulee syödyksi – joskin jälkiruokalautasen sorbettia ja juustokakkua lukuun ottamatta liki kaikki meni pieleen. Ruokalajit puolestaan oli toteutettu niin, että ne olivat helposti syötävissä, varsinkin kun kaikkiin tuli alustus missä järjestyksessä ja miten suositellaan maisteltavaksi. Oli oikeastaan aika ihanaa päästä maistelemaan lukuisia pieniä annoksia ilman ennakkoluuloja.

Mielenkiintoista oli, että ravintolan melutaso oli todella hiljainen. Joka ruokalajin jälkeen kävi niin, että tarjoilijamme tuli jututtamaan meitä ja kesken juttelun mietin että koskahan hän kerää astiat pois. Yhtäkkiä hän jo totesi palaavansa tuotapikaa seuraavan ruokalajin kanssa, ja ilman että edes tajusimme mitä tapahtui, hän oli siistinyt pöydän välissä.

Viimeisenä ruokakommenttina huomautettakoon, että lähtökohtaisesti Malesialainen ruoka on aika kamalaa, ainakin muihin Kaakkois-Aasian ruokakulttuureihin verrattuna. Dining In The Dark oli kuitenkin todella toimivaa fusion kitcheniä, ilman liian vahvoja aasialaispainotuksia.

Kattobaari Heli Lounge and Bar

Yleisfiilis

Siinä missä suurkaupungit yleensäkin, jakaa myös Kuala Lumpur mielipiteitä. Metro on haastava, ruoka vaihtelevaa ja monet paikat ja nähtävyydet vaatii ahkeraa siirtymistä, eikä pelkkä samoilu sinne tänne tuota tulosta. Mutta kyllä siellä silti käydä kannatti, siitäkin huolimatta, etten erityisemmin kaipaa sinne takaisin. Majoituimme myös lyhyesti Bukit Bintangin alueella ja kävely siellä tuotti kyllä enemmän elämyksellistä tulosta kuin esimerkiksi KLCC:n alueella.

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Juha Kurvinen
  8.9.2019 at 20:50

  Kiitos hyvästä matkatarinasta ja kuvista. Itse juuri Vietnamissa ja jossakin vaiheessa tulossa Malesiaan, joten hyvää infoa!

  • Reply
   Maisu
   8.9.2019 at 21:12

   Kiitos kommentista ja oikein rattoisaa reissun jatkoa! 🙂

 • Reply
  Elsa/Hakunamalife
  8.9.2019 at 20:50

  Vitsit, tämä postaus tuli hyvään aikaan, ollaan nimittäin ylihuomenna lentämässä Kuala Lumpuriin ja kaivattiinkin vähän vinkkejä. Kiitos niistä siis 😊 Toi Dining in the Dark olisi varmasti mielenkiintoinen kokemus, mutta taidetaan kyllä sen suhteen olla auttamattomasti myöhässä.

  • Reply
   Maisu
   8.9.2019 at 21:13

   Ai että, ihanaa matkaa teille! Ja hei, kannattaa kyllä yrittää pöytävarausta, sillä mekin onnistuttiin saamaan varaus muutaman päivän varoajalla arki-illaksi.

 • Reply
  Anna | Tämä matka -blogi
  9.9.2019 at 07:52

  Kurkin uutta sivuasi sillä katseella, löytyisikö jotain toimimatonta tai muuten outoa, (kuten olit toivonu)t).
  Hyvin pelittää, lataa nopeasti ja menee ainakin niissä kohdin mitä kokeilin, oikeille sivuille, kategorioihin ym.
  Enkkua ja suomea on sekaisin sivulla hieman teemassa, mutta varmaan korjaat ne ajan kanssa.
  Sellainen tuli mieleen, että instagramista voisi olla enemmän kuvia näkymässä, kuin vain yksi.

  • Reply
   Maisu
   9.9.2019 at 10:13

   Hyviä pointteja, Anna, Työstän kieliasiat kohdilleen ja pohdin instagram slideriä vielä. En ollut ehtinyt edes huomata näitä. Kiitos palautteesta!

 • Reply
  Jaakko / lomalla viimeinkin
  9.9.2019 at 19:21

  Kuala lumpurista on aika samanlaiset fiilikset ja sinne ei oikeastaan kaipaa takaisin. Onnea että siirryit omalle domainille 🙂

  • Reply
   Maisu
   11.9.2019 at 12:19

   Mukava kuulla että fiilikset ovat jaettuja. Ja kiitoksia! 🙂

 • Reply
  Sanni/Revontulia repussa
  10.9.2019 at 20:42

  Aika samanlaisia fiiliksiä jäi itselleki Kuala Lumpurista, josta kirjoittelinkin pari viikkoa sittem blogiin! Me ei vaan tiedetty tuosta Dinner in the Dark-ravintolasta, kuulostaa hienolta elämykseltä!

  • Reply
   Maisu
   11.9.2019 at 12:20

   Täytyypä käydä vilkaisemassa postauksesi! 🙂

 • Reply
  Esa | Reissuesan matkablogi
  13.9.2019 at 23:23

  Sivuston uutta ilmettä testailin ja hyväksi havaitsin. Kaikki tuntuu toimivan ja Solo Pinen teemat ovat mielestäni hyviä. Tekstin fonttikoko on omaan makuuni aavistuksen pieni. Kun tilaa uutiskirjeen, teksti tulee englanniksi, sen voisi kääntää. Vahvistuslinkki ei toimi linkkinä, mutta linkin kopioimalla vahvistus toimii.

  • Reply
   Maisu
   23.9.2019 at 06:53

   Kiitos Esa hyvistä kommenteista! Otankin nämä työn alle.

 • Reply
  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  3.5.2023 at 09:23

  Oho, yllättävää, että chinatown ei oikein säväyttänyt, koska niin ikään itsekin olen kuullut siitä kovasti hyvää. Kuala Lumpurissa olen itse käynyt vain lentokentällä Borneon saarelle lentäessämme. Ehkä sielläkin seuraavalla reissulla olla mukava muutama päivä viettää.

Leave a Reply