Lifestyle

Allergikon matkakosmetiikka

Cutrinin tuotteet saatu PR-näytteinä

Mitä sisältyy allergikon matkakosmetiikkaan? Ei paljoa mitään, mutta tärkeimmät löytyy Cutrinilta hiustenhoitoon. Tässä postauksessa selviää miksi juuri nämä tuotteet.

Kun on läjäpäin allergioita, atooppinen ja ärsyyntyvä iho, sekä kuivuva hius, niin sillä todella on väliä mitä tuotteita arjessa käyttää. Jos saan allergisia reaktioita vaikkapa uusista kosmetiikka- tai hiustuotteista, siinä voi mennä useita päiviä, tai viikkoja, ennen kuin reaktio puhkeaa. Eli kun löytyy ne parhaat tuotteet, niistä täytyy pitää kiinni, ja sen lisäksi on mielekästä ja arkea helpottavaa jos niitä saa myös matkakoossa, jotta reissut sujuisivat mahdollisimman allergiavapaasti. Matkoilla homemajoitusten kanssa yhtä ärsyttävää on jos pitää ostaa sokkona uutta kosmetiikkaa – ei auta kuin toivoa parasta.

 

Cutrin – luottotuotteista luottomerkiksi

Aloitin heinäkuun aikana siedätyshoidon pölypunkille. Siedätyshoidon ehdoton edellytys on, että astma on täysin hoitotasapainossa. Astmaahan hallitaan toki hengitettävillä lääkkeillä, mutta oikeanlainen elinympäristö on myös kriittisessä osassa. Minun kohdalla oikeanlainen elinympäristö tarkoittaa koirattomuutta, ahkeraa lakanoiden vaihtoa, sekä hajusteettomia tai vähähajusteisia tuotteita aina kun mahdollista. Samaan aikaan kun keväällä jouduin allergiasairaalassa tehtävien astmakokeiden johdosta olemaan 2 kk ilman hoitavaa astmalääkettä, sain sattumalta Cutrinin PR-näytteitä käyttööni. Nyt usean kuukauden käytön jälkeen on todettava, että mielelläni maksan näistä tuotteista ja ennen kaikkea siitä turvallisuuden tunteesta, kun tiedän että yksi allergiariski eliminoituu sillä, että otan matkakoon tuotteet mukaan reissuilleni.

Haluan hiuksiini volyymia, mutta hiustenhoitoon helppoutta. Ohuella ja liukkaalla tukalla yhdistelmä on vähän vaikea, kun kuohkean ja upean letin sijaan päässä yhtäkkiä onkin rasvoittuvaa hiusta ja pieniä, mutta tiukkoja solmuja. Näihin ongelmiin olen löytänyt itselleni täydellisen yhdistelmän, sillä aiemmin pesin hiukseni joka päivä shampoolla. Välillä kahdestikin, jos oikein hikoilin vaikkapa lenkillä. Nyt 1-2 shampoopesua viikossa riittää (jos käytän jostain syystä erityisen paljon muotoilutuotteita, pesen ne aina shampoolla, poistaakseni muotoilutuotteiden jäämät hiuksista).

Cutrinin Vieno on hajusteeton ja hellävarainen tuotesarja, ilman silikoniöljyjä tai parabeenejä. Se on kehitetty ja valmistettu Suomessa, ja saanut Allergia- ja astmaliiton tunnuksen. Vienon lisäksi olen käyttänyt Ainoa ja Bio+ -tuotesarjojen tuotteita, sillä ne kaikki ovat suunniteltu pohjoismaisille hennoille hiuksille. Tuotteet ovat 100% vegaanisia ja tuotteesta riippuen osa sisältää UVA ja UVB-suojan. Mutta mikä tärkeintä, ne eivät latista jo valmiiksi ohutta hiustani.
Näitä yhdistelemällä olen löytänyt matkoille täydellisen reissusetin:

Vienon pesevä hoitoaine, jota käytän päivittäin. Vähentää shampoopesujen tarpeen 1-2 kertaan viikossa.
Muoto texturizing volume spray tuo ryhtiä nutturakampausten pohjalle, käytän liki päivittäin.
Vienon matkakokoinen hiuslakka arkeen, käytän vaihtelevasti, mutta otan aina reissuille mukaan.
Ainoa hydration recovery shampoo ja hoitoaine viikkopesuihin, sekä UVA ja UVB-suojien lisäksi erityisesti matkoille, kun hiukset ja hiuspohja on kovilla auringon ja usein myös uimisen johdosta.

Onko sinulla luottotuotteita matkakosmetiikassasi? 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Miksu
  29.7.2019 at 13:04

  Mä etsin vielä luottotuotteita hiuksille ja iholle, mutta ripsarin oon löytänyt! Oon käyttänyt jo pari vuotta Lancomen Hypnose-sarjaa. Jälki on omaan makuuni oikein hyvää, mutta parasta on se että ripsari lähtee helposti vesipesullakin eikä tarvii älytöntä hankausta. Kätevää laiskan arjessa ja reissussa

  • Reply
   Maisu
   29.7.2019 at 13:51

   Joo luottotuotteet on kyllä ihmisen onni! Hyvä, että jotain on jo löytynyt. 🙂

 • Reply
  valkoinen keittiöhana
  15.3.2021 at 02:36

  Mikä mahtava blogiartikkeli, luin sen alusta loppuun.

Leave a Reply