Lifestyle

Opintovapaa vai ”opintovapaa”

Jäin maaliskuun alkupuolella opintovapaalle, enkä siis käy töissä kolmeen kuukauteen. Päädyin tähän ratkaisuun siksi, että tahdon saada opinnot etenemään hyvässä tahdissa, eikä täysipainoinen opiskelu työn ohella ole helpoin mahdollinen yhtälö. Tammi-helmikuun aikana en töiden takia pystynyt käymään koulussa lainkaan. Yleisesti ottaen aikaresurssit eivät niinkään ole olleet ongelma (paitsi nimenomaisesti nyt alkuvuodesta), vaan jatkuva voimillekäyvä ajattelu. Uupuneena olen demonien kuningatar. (Siihen kun lykkää vielä nälän päälle. Ai että!)

Aikuiskoulutustukea myönnetään nykyään enintään 15 kk ja ne on käytettävä 2 vuoden aikana. Itse ehdin hakea tukea vuoden 2016 puolella, jolloin maksimi oli vielä 19kk. Edellytyksenä on, että työhistoriaa pitää olla 8 vuotta, joista vähintään 1 vuosi nykyisellä työnantajalla. Opiskelutahdin puolestaan tulee olla vähintään 3 opintopistettä kuukaudessa. Oma tavoitteeni on kuitenkin huomattavasti korkeammalla, sillä tähtään 3kk aikana 40 opintopisteeseen. Tällä hetkellä tilanne on aivan tavoitteideni mukainen.

Otan opiskelun tosissani, mutta rennosti, joten pystyn myös perustelemaan ja oikeuttamaan tulevat kolme reissuviikkoa (kaksi eri matkaa.. eh..) lahjakkaasti, mutta oikeastihan kyse on siitä, että haluan sieluneheytystä eikä mikään ole toistaiseksi tarjonnut yhtä tehokasta henkistä paijausta kuin loma aurinkoiseen, ja myös mielellään lämpimään, kohteeseen. Paitsi tietysti suklaasuihkulähde. Sitten kun olen lomaillen, ja rommia siemaillen, eheyttänyt itseni, voin hyvillä mielin pusertaa loppukevään pelkkiä koulujuttuja.

Tällä kyseisellä hetkellä ei ole pakollista läsnäoloa vaativia kursseja, joten pyörin koululla fiiliksen mukaan. Muun ajan teen kotoa käsin, kuten kohtapuolin alkavat virtuaalikurssit. Mitään kriittistä ei siis jää lomailun takia välistä, ja töitä opintojen etenemisen suhteen on 1,5 viikon opintovapaan aikana kertynyt jo 15 opintopisteen verran.

Semmosta. Toiset yhdistää perheen, työn ja opiskelun. Minä yhdistän matkailun, työn ja opiskelun haluamallani tavalla. Että YOU GO GILR!

Kuva viety intervebin ihmemaasta

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply