Aasia Borneo Brunei

Brunein yhteenveto

Mitä Bruneista jäi käteen?

Leimat passissa.

Yövyttiin Jubilee hotellissa. Se oli hyvällä sijainnilla ja edullinen muihin keskustan hotelleihin verrattuna. Perus siisti, vanhahtava, mutta huone oli 50 neliöinen kaksio, isolla kylppärillä ja parvekkeella.

Kotona vielä nauroin kun mies sanoi ottavansa chromecastin mukaan. Jouduin perumaan pilkkani kun kaupunki sulkeutui viiden pintaan joka päivä. Joten alotimma Black listin uuden tuotantokauden aina seuraavaa päivää odotellessa.

Brunein pääkaupunki Bandar Seri Begawan on joltiseenkin mitäänsanomaton. Onhan siellä toki kauniita moskeijoita, ruskea joki, ystävällisiä ihmisiä, mielenkiintoinen vesikylä, ja vaurauden tuntua siisteillä kaduilla. Mutta siinäpä se.
Sulttaanin palatsille tarvitsee kyydin ja sitä voi ihailla vain ulkoa.
Kaupungin hulppeimmassa moskeijassa on vierailuajat jolloin sinne pääsee myös naiset käymään.
Ränsistynyt megaluokan vetonaulaksi suunniteltu huvipuisto on kaukana ja vaatii kyytien suplimista ja se onkin lähinnä lapsiperheille suunnattu.
Kampong Ayer, vesikylä, on ehdottomasti paras nähtävyys ja halvinkin. Tepastelu on ilmaista eikä pääsymaksuja ole.

Ruokaa saa varmahkosti ilta kahdeksaan saakka. Ravintoloiden aukioloajat voivat pitää tai olla pitämättä paikkansa. Muutama kahvila on auki 24h. Ruoka on ”ihan fine” muttei mitään ihmeellistä. Takseja ei voi sanoa olevan. Pari hassua liilaa bussia kulkee kaupungista pois. Muutoin olet joko hotellikyytien tai paikallisten ystävällisyyden varassa jos meinaat jonnekin päästä.

Suosittelen sohvasurffausta, se lienee tehokkain tapa tutustua paikallisiin ja saada kaupungista enemmän irti. Myöskin hintataso on selkeästi Malesiaa korkeampi. Tähän kannattaa varautua jos on tiukan budjetin reissulla.

Sanoisin että 1-2 päivää tälle kaupungille on aivan tarpeeksi. Kolmantena ehtii jo kyllästyä.

Mitä naisten vaatetukseen tulee, maltillinen itsensä peittäminen on kohteliasta mutta en kokenut tarpeelliseksi täydellistä verhoutumista.

Jokiajelu kaupungin ympärillä

Kampong Ayer, Brunein vesikylä

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply