Amerikka Lifestyle Yleinen

La Roche-Posay – aurinkosuojien aatelia

Aurinkosuojavoide

*Kaupallinen yhteistyö La Roche-Posay Nordicin kanssa

Aurinkosuojavoide marraskuussa? Tuntuuko aihe väärältä keskellä synkintä ja märintä kuukautta? Tilastojen valossa näin ei kuitenkaan ole, ja juuri siksi aurinkosuojavoide saa nyt palstatilaa. Suomen ruskettumisen mahdollistavista aurinkoisista päivistä on jo niin kauan, että täällä sitä painetaan jatkuvassa pimeässä menemään ihot valkoisena ja toppavaatteet kahisten.

Suomen Matkatoimistoalan Liiton julkaisemien tilastojen valossa talvimatkakaudella 2019-2020 lentäen tehtäviä vapaa-ajan matkapaketteja on tarjolla lähes 350 000. Kohderyhmää siis todellakin löytyy ja tästä luvusta puuttuu omatoimimatkaajat kokonaan. Tiivistetysti tilasto kertoo, että suomalaiset hakevat talvilomiltaan valoa ja lämpöä, sekä lumiaktiviteettejä (Lähde Smal.fi).

Näin ollen lähdetpä sitten Kanarialle syömään mojo-perunoita, Uuteen-Seelantiin nauttimaan kesästä tai Alpeille laskettelemaan, on ihosi sellaisen rasituksen alaisuudessa, että aurinkosuojatuotteet ovat ajankohtaisia varsinkin keskitalvella.

Aurinkosuojavoide Houston.
Aurinkosuojavoide käytössä Houstonissa.

La Roche-Posay – apteekkituotteista arjen aurinkosuoja?

Olen aiemminkin blogissa maininnut moniallergisesta taustastani. Viime kesänä aloitettu siedätyshoito jatkuu vielä seuraavat 32 kuukautta. Kaikenlaisia oireita ja ongelmia on edelleen niin ihon, hengityselinten kuin limakalvojenkin kanssa, joten olin enemmän kuin innoissani päästessäni tekemään yhteistyötä La Roche-Posayn kanssa. Anthelios-sarja on suunniteltu herkälle ja ongelmalliselle iholle. Siinä on hajusteettomia vaihtoehtoja ja kokonaisuus on testattu ihotautilääkärien valvonnassa. Pelkkää voittoa, siis!

Otin aurinkosuojavoiteet hard core-testiin kun lähdimme häämatkalle USA:n etelävaltioihin syys-lokakuussa; ihottumaa oli pitkin taipeita, kasvoja ja kaulaa ja etelävaltioissa oli vuorotellen aavikkomaisen kuivaa kuumutta sekä Louisianalaista höyrykattilamaista lämpöaaltoa. Muutamaa yksittäistä päivää lukuun ottamatta lämpötila pyöri jatkuvasti 32-36 asteen välissä, eli hiki virtasi iloisesti.

Auringon lisäksi kosteissa paikoissa, kuten vaikkapa New Orleansissa, jossa ilma on kosteaa ja talot voivat olla tulvien runtelemia, tulee helposti vahvoja oireita. Tällä kertaa oireet olivat ihottumaa (katso mm. suupielet ja kaula), silmien ja kitalaen kutinaa, sekä lisääntynytta astmalääkkeen tarvetta.

La Roche-Posayn aurinkosuojavoide allergiselle iholle.

Toisin sanoen tarpeeni aurinkosuojavoiteelle on hyvin samankaltainen kuin pikkulapsilla:

  • Levitettävissä atooppiselle, eli kuivalle, halkeilevalle ja ihottumaiselle iholle ilman lisä-ärsytystä tai ekstraihottumaa
  • Kestää ranccaa hikoilua kuumissa kohteissa, sekä uima-altaalla uiskentelua
  • On miellyttävä levittää, ei tahmaa, eikä jätä läikkiä vaatteisiin
  • Vaalean ja punapigmenttisen pisama-ihon suojakertoimeksi pitää saada +50 SPF (Sun Protection Factor)
  • Mieluiten omat tuotteet kasvojen ja dekolteen alueelle, huulille ja muulle vartalolle

Paras suoja aurinkoa vastaan on valistus – ja aurinkosuojavoide

Itse käytän aurinkosuojavoiteita matkoilla joka päivä, riippumatta siitä mitä päivän agendalla on. Pelkästään automatkalla, torkkuessani etupenkillä, poltan joko otsan, puolet poskesta tai käsivarren, jos en suojaudu etukäteen. Kuukausi etelävaltioita kierrellen vahvisti La Roche-Posayn tuotteet superhittinä minun ja mieheni matkoilla, sillä Anthelios-sarjasta löytyy edellisten ominaisuuksien lisäksi sopiva tuote joka tarpeeseen. On matkakokoja, kasvopuikkoja, huulivoiteita. Löytyy kevyempää ja tuhdimpaa koostumusta, sekä sprayattavaa että pumpattavaa purkkia monessa koossa.

Omiksi lemppareiksi aurinkosuojavoide-skenessä nousi kaksi erilaista Anthelios XL 50+ stickiä, eli huulirasva ja kasvopuikko. Näiden lisäksi reissun ehdoton hitti oli Anthelios Shaka Fluide 50+, joka on kasvoille ja dekolteelle suunnattu kevyt ja koostumukseltaan juokseva voide. Se oli helppo levittää ja jätti ihon miellyttävän tuntuiseksi. Nämä kolme saa myös erityismaininnan käytännöllisyydestä, sillä kaikki ovat pieniä ja helposti käsilaukussa kulkevia, mutta kuitenkin pysyvät hyvin kiinni, eikä tarvitse pelätä että aurinkovoiteet saa kaapia naamaan laukun pohjalta.

La Roche Posay Anthelios aurinkovoidesarja.

Erityisesti pohjoismaisen ihon kanssa on syytä muistaa seuraavat neljä auringolta suojautumisen oppia:

  1. Käytä korkeita suojakertoimia, vähintään +30 SPF
  2. Lisää aurinkosuojavoidetta joka toinen tunti
  3. Suojaa niin pää kuin muukin vartalo hatuilla, huiveilla ja vaatteilla
  4. 20-30 minuuttia aurinkoa päivässä riittää

Aurinko ei ole all bad everything, saahan siitä d-vitamiinia, se toimii piristeenä ja monesti helpottaa ihotulehduksia, kuten minullekin aina aurinkoisessa paikassa käy. Kuitenkin negatiiviset vaikutukset ajavat vahvuudessaan positiivisten yli nopeasti, kun ”päivittäinen annos” on saavutettu. Turvataan siis hyvinvointimme niiltä osin kuin itse voimme, sillä on pieni hinta suojata iho liialta auringolta ja niiltä muutoksilta, jotka näemme ehkäpä vasta vuosikymmenten kuluttua.

Kulkeeko sinulla reissussa mukana aurinkosuojavoide tai pyritkö suojautumaan auringolta aina kun mahdollista?

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    MiQ
    11.11.2019 at 00:42

    Aurinkosuojasts luistaminen on mun helmasynti ihan täällä koti-Pohjolassakin. Toi puikko on saatava! T. Otsan ja nenän usein polttava

    • Reply
      Maisu
      11.11.2019 at 13:31

      I feel ya! Puikolle todella suuri plussa, kannattaa testata! se on nimenomaan otsale, nenälle ja korvanlehtiinkin toimiva tästmätuote.

  • Reply
    Karkki
    11.11.2019 at 11:22

    Mä käytän noita samoja, ja myös mun kokemuksen mukaan kuiva ja herkkä iho sietää tän merkin tuotteita erinomaisesti! Plussaa siitä, että nää ei tosiaan tahmaa yhtään – ilouutinen, kun aurinkoon ei ole asiaa alle viidenkympin kertoimilla 🙂

    • Reply
      Maisu
      11.11.2019 at 13:32

      Kiva kuulla että kokemukset on myös hyviä! Ehkä tästä voisi seuraavaksi lähteä testaamaan ihonhoitotuotteita.. Hmm.

  • Reply
    Pirkko / Meriharakka
    16.11.2019 at 04:17

    En ole koskaan ollut aurinkoa varsinaisesti ottavaa tyyppiä, mutta etenkään kohta 10 vuotta sitten sairastetun melanooman jälkeen en todellakaan ajattelekaan oleskelevani auringossa ilman suojaa – ja muutenkin altistan itseni auringolle vaan kun on pakko jonkun muun tekemisen takia. Rannalle tai uima-altaalle, muuten kuin uimaan, en kuvittelisikaan enää meneväni – vaikka 10 vuotta tarkoittaa, että syövästä on selvinnyt, niin melanooma on sen verran vaarallinen, että siinä helposti käy huonostikin, jos sitä ei saada kiinni ihan alkuvaiheissa.

    • Reply
      Maisu
      17.11.2019 at 22:47

      Onpa hyvä, että sinun kohdalla melanooma todettiin ajoissa. Suojautuminen ei tosiaan ole leikin asia. Mukava kuulla, että meitä vähemmän aurinkoa palvoviakin löytyy. 🙂

  • Reply
    Anna / Muuttolintu
    17.11.2019 at 04:46

    Jäin miettimään, onkohan tää riuttaystävällinen? Sen verran uin merivesissä, etten halua nykyään käyttää muita kuin sellaisia, jotka on turvallisia luonnolle ja merieliöille.

    • Reply
      Maisu
      17.11.2019 at 22:45

      Hyvä pointti! Euroopassa valmistetut La Roche-Posayn tuotteet on coral safe, mutta jenkeissä on löyhemmät säännöstelyt, ja haitallisia aineita saattaa olla.

      Ehkä asiasta kiinnostuneena jo tiesitkin, mutta oxybenzone ja octinoxate ovat nimeltään ne aineet, jotka tuhoa eniten aiheuttaa.

      Mutta huomionarvoista on, että niilläkin brändeillä, jotka ovat pääsääntöisesti reef safe, saattaa olla yksittäisiä tuotteita joissa edellä mainittuja aineita ikävä kyllä vielä löytyy, joten oikeastaan vain inci-listan läpikäynti per tuote takaa turvallisuuden varmuudella.

  • Reply
    kulta keittiöallas
    23.12.2020 at 05:41

    Hienoa tietoa. Tarkastelen loput blogisi.

Leave a Reply