Lifestyle Uncategorized

Bloggaajan kamera

Tämä on ei-kaupallinen epäyhteistyö ei kenenkään kanssa. Ajattelin ilman vastineita jakaa ilosanomaa siitä, millainen on hyvä bloggaajan kamera. Minun mielestäni.

Ostin uuden kameran. Melkein 10 vuotta vanha Nikon D60, yhden hyvän ja kahden alkeellisen objektiivin kanssa, alkoi kypsyttää. Pitkään oli jo yhtä tuskaa raahata sitä settiä reissuille mukaan ja koko ajan enemmän päädyinkin kuvaamaan kännykällä. Haluan valokuvaamisen olevan helppoa, kevyttä, huomaamatontakin, sillä niin paljon kuin nautinkin kauniista valokuvista, niin en kuitenkaan tee reissujani kuvausnäkökulma edellä. Vaikka aloittelijajärkkärinä toimiva D60 ei ole mitenkään erityisen iso, niin kyllä sillä setillä oli lopulta pari kiloa painoa ja vitutti kulkea ihan missä tahansa epätahtiin hyppivä kamera kaulassa roikkumassa.

Joten aikani asiaa googlailtuani päädyin vaihtamaan Nikonin Olympuksen PEN E-PL8 peilittömään minijärkkäriin ja hyppäsinkin kertaheitolla taas kameramaailman nykyaikaan. Olympus on kieltämättä aika hyvin onnistunut kylvämään sanaa blogiyhteistöiden kautta, sillä helposti löydettävät käyttäjäkokemukset auttoivat myös valinnassa. Tänä vuonna tästä samaisesta kamerasta tuli toki jo versio 9. Olen kuitenkin siinä käsityksessä, että isoimmat erot näiden kahden välillä on se, että molemmissa toimii langaton kuvien siirto puhelimeen Olympuksen OI.Share-applikaation kautta, mutta 9:ssä kameraa ei tarvitse käynnistää kuvien lataamiseksi, vaan se voi olla vaikka repun pohjalla ja asia hoituu naps vaan kännykästä. On varmaan muitakin pieniä eroja? Valaiskaa, jos on jotain olennaista.

Niin kiva kuin tämä etäkäynnistys-ominaisuus epäilemättä onkin, niin edeltävä versio riitti tarpeisiini vallan hyvin. Se myös maksoi muutaman satasen vähemmän. PEN:n markkinointi on selkeästi kohdennettu tyylitietoisille nuorille naisille, bloggareille ja someaktiiveille. Ja mikäs siinä, kamerahan on nahkaverhoiluineen kaunis, mutta myös tekniikaltaan hyvälaatuinen ja käyttömukavuudeltaan näppärä. Mahtuu hyvin käteen, on kevyt kantaa laukussa, ja sen näytön saa kääntymään tarpeeksi lähes joka suuntaan (pl. suoraan sivulle). Kamerassa ei ole etsintä, mutta itse en sitä edes kaipaa. Objektiivit on tietenkin vaihdettavia, ja kittilinssillä nyt tarvittaessa pärjää tovin. Itse päätin, että tutustun kameraan aikani ja seuraavaksi ostan kiinteän linssin paremmalla valovoimalla, tämän ei-niin-erityisen kittilinssin lisäksi. Noin 200 euron sovittimella kameraan saa toki yhdistettyä muitakin linssejä, Nikkoreita nyt ainakin, jos niitä sattuu nurkissa pyörimään.

Itsehän en ole mikään ekspertti, joten ei tarvitse hermostua, kun postauksesta puuttuu vahva asiantuntijuus. Sitä ei ole tarjolla. Myöskin ensimmäiset reissut tämän kameran kanssa on vasta tulossa, joten katsotaan mikä fiilis sitten on. Nyt olen kuitenkin käynyt omaa ja lainakoiraa kuvailemassa, ja tässä kittilinssillä kesäpäivänä otettuja kuvia nopeasti liikkuvista tummista eläimistä.

Kinkku 13v. Lyhytkarvainen mäyräkoira

 

Naapurin lainakoira Retu, staffi

Marjakoira mustikassa

Yhteenvetona sanottakoon, että kamera on hyvä vaihtoehto erityisesti silloin kun haluat kameraltasi:

 • nätin ulkonäön, nopeutta, keveyttä ja jämäkkyyttä (ei nitise, narisa tai tunnu muoviselta)
 • vaihdettavat objektiivit
 • ylös, alas, eteen ja taakse kääntyvän kosketusnäytön
 • lyhyin otoksin kuvattavan videomahdollisuuden
 • kauko-ohjausmahdollisuuden ja kuvien siirron kännykän välityksellä
 • valmiita filttereitä
 • valmiita kuvausprofiileja

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Christa
  27.7.2018 at 18:53

  Minä hankin tässä keväällä samaisen Olympus Pen E-PL8 kameran ja siihen pannukakkukittilinssin lisäksi 45mm F/1.8 objektiivin. Olen tosi tyytyväinen molempiin, joskin haikailen kiinteää laajakulmaobjektiiviä. Tovi meni kameraa opetellessa, mutta nyt olemme jo aika sinut. Madagaskarille otin kuitenkin mukaan Canonin järkkärini, koska minulla on siihen 70-300 objektiivi, joka on aika ehdoton eläimiä kuvatessa kauempaa.Ennen Olympusta olen tuon ison kameran jättänyt kotiin ja kuvaillut pokkarilla tai kännykällä. Nyt Olympuksen hankittuani olen jaksanut kantaa kameraa mukana.

  • Reply
   Maisu
   27.7.2018 at 19:38

   Hyvia pointteja. Reissut, joissa kauempana nakyvat elaimet ovat paaosissa, voi olla haasteellisia. Kiva myos kuulla, etta kuvausintoa on loytynyt kameravaihdoksen myota!

Leave a Reply