Eurooppa Suomi

Päiväretki Hankoon ja Tammisaareen

Jo kahden vuoden ajan on ollut puhetta miehen kanssa, että mennään tekemään päiväretki Hankoon. No NYT saimme aikaiseksi. Ajeltiin ilman navigaattoria suoraan (vahingossa) Tulliniemen satamaan ja käytiin Tulliniemen rannan kallioilla kävelemässä. Aivan ei ollut uimakelit vielä. Vierestä lähtenyt Tulliniemen luontopolku, ja samalla Suomen eteläisin kärki, jäivät kokematta. Myös parkkipaikan oheen työnnetty punainen bajamaja oli sellaisessa tyhjentämättömässä kunnossa, että naisilla ei ollut sinne mitään asiaa.

Hangon Tulliniemen ranta

Hangon Regatta oli parhaillaan käynnissä ja venebongareita ja purkkareita oli rantaraitti täynnä. Mentiin syömään parhaalta kuulostavaan Ravintola Origoon, mutta saattoi olla virhe olla valitsematta kuuluisaa saaristolaispöytää. Alkuruokina oli etanoita kolmella tavalla ja lohikeittoa, molemmat oikein edukseen. Pääruokana syötiin paahdettua siikaa ja savukala (lohi + siika) cesar salaatti, ja vaikka salaatin savukaloissa olleita ruotoja (5 isoa ja 1 pieni, t. Nipo) lukuunottamatta ruuissa ei ollut mitään vikaa, eivät ne aivan kohdanneet hinta-laatu suhteeltaan. 73 euroa kahdesta alkuruuasta ja kahdesta pääruuasta tuntui paljolta ollakseen ”ihan ok”. Vieressä ollut Classic pizza olisi todennäköisesti vienyt pidemmän korren hinta-laatu suhteessa.

Kierreltiin vielä rantaa hetki jalan, ja vaikka sievää olikin, päätettiin lähteä jatkamaan päivää Tammisaareen. Ja hyvä niin.

 

Tammisaaren rantaraittia

Tammisaaressa löydettiin vahingossa pienen avonaisen portin takaa Kahvila Gamla Stan, joka osoittautui kaikin puolin aivan ihanaksi paikaksi. 1700-luvun kahvilarakennus ja kirpputori, sekä vanhojen omenapuiden suojiin isolle sisäpihalle pystytetyt pöydät olivat aivan poskettoman viehättävät. Tämän lisäksi niin porkkanakakku kuin tuhti suklaakakkukin olivat spot on. Myös kahvilan nuoret työntekijät olivat verrattoman kohteliaita asiakaspalvelijoita. Kahvia sai juoda niin paljon kuin kehtasi, siihen päälle limppari ja kaksi kakkupalaa tekin ~16 euroa. Huomattavasti enemmän vastinetta rahalle kuin päivän ensimmäinen ateriointi Hangossa.

Kahvila Gamla Stan, Tammisaari

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  jyka
  3.2.2018 at 09:21

  Hanko on minulle kuin toinen koti =P Tulee käytyä usein.
  Tuosta eteläkärjestä, sitä mainostetaan mannersuomen (saaria on etelämpänäkin, lähimmät ihan hangossakin) eteläisempänä paikkana. Mutta eteläisin kärki löytyy kilometrin idemmästä. Sinne ei pääse kävelemään vaan sen suljettu merivartioasemalle tms. Tämän hienoisen eron huomaa google mapsistakin.

  • Reply
   Maisu
   19.5.2018 at 22:46

   Ihan ensinnä pahoittelut, että tämä kommentti oli jotenkin onnistunut jäämään huomiotta. Toisekseen, kiitos tarkennuksesta! Enpä tosiaan tiennyt tätä.

Leave a Reply