Eurooppa Italia

Top syyt matkustaa Roomaan?

… Tai vältellä viimeiseen asti, intresseistä riippuen. Kevät Roomassa on miellyttävää aikaa. Ehkä näiden myötä päätät koittaa itsekin? Jos innostut, katsasta lisää Rooma-aiheisia postauksia.

  • Ruoka on joko pastaisaa, juustoisaa tai kinkkuisaa (ei mitään limakinkkua). Kahvi ja viini on halpaa. Ruoka-annokset kympihkön. Palvelu aina tasaisen rauhallistempoista – ei kiireisille.
  • Kävellen pääsee kaikkialle ja julkiset toimii mukavasti, lippuja saa Tabacchi-kyltitetyistä kioskeista helposti joka tarpeeseen (takseihin ei voi luottaa). Muista LEIMATA lippusi bussissa ja pitää tavarat tallessa tungoksessa.
  • Muinaiset kivikasat, Rooman historia

  • Paavi, joka tulee rahvaan pariin Vatikaanin Pietarinaukiolla joka keskiviikkoaamu klo 10:30. Ja kukapa ei haluaisi viettää puolta päivää jonottaen Sikstuksen kappeliin tai Pietarin Kirkkoon. Överijonot voinee välttää esim. talvimaanantaina.

Kas tässä Paavi aivan lähietäisyydeltä

  • Jäätelö. Gelateriat. Crepet. Suklaakaupat. Mmm.
Varaudu terveellä epäluuloisuudella ja selvitä etukäteen mitä haluat. Esimerkiksi pääsylippujen suhteen on syytä tietää hintataso, eikä pidä mennä ostamaan olemattomia tai ylihintaisia pilettejä virallisen näköisiltä kaupustelijoilta. Italia on siitä hieno maa, että (katolista kirkkoa lukuunottamatta) se antaa tässä yhteydessä kaikkien (mätä)kukkien kukkia samalla kun poliisisetä vetää röökiä vieressä sormet keltaisina. Sanoinko tämän ääneen.. Haloo?

Mutta kyyyylllä tänne kelpaa tulla takaisin. Kaupunkikohteema 4,5/5.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply