Amerikka Kalifornia Nevada USA

Usan länsirannikko – matkakuume ja suunnitelmia

Olen käynyt Jenkeissä neljästi ja kolmen viikon kuluttua alkaa viides retki, kohteena Usan länsirannikko. Pitkästä aikaa on ihan rehellinen matkakuume ja suunnitelmatkin jo kasassa. Meidän matkailu on oikeastaan aina sitä, että suunnitelmia joko ei ole lentolippuja tai alustavaa parin kohdan hahmotelmaa enempää, tai sitten ne vaihtuvat niin, että on itsekin vaikea pysyä perässä. On aina yhtä vaikeaa vastata tarkentaviin kysymyksiin tulevista reissuista, kuten

Niin minne siellä ajattelitte mennä?” -En tiedä.
Käyttekö jossain muualla?” -Varmastikin.
Missä?” -En tiedä.

Jostain syystä Aasia ei nyt tällä hetkellä vedä puoleensa oikein ollenkaan, vaan muut matkakohteet, kuten Amerikat, mutta myös Eurooppa, kiinnostaa eniten. Jopa niin paljon, että vietän kaiken liikenevän ajan blogeja ja inspiraatioita etsien.

Olen mm. kahlannut Irtiottoja-Lauran blogin Amerikka-osuudet puhki ja saanut jatkoa Utah-kuumeelle. Kaikesta intoutuneena päätin kasata itselleni listan, missä muistelemisen arvoisissa kohteissa olen käynyt Kalifornia-Nevada-Utah-Arizona-alueella. Voi olla, että julkaisen kokonaisen listan/opuksen jossain vaiheessa. Tai ehkä saisin aikaiseksi suuremman katsauksen Yhdysvaltoihin.

Nyt kuitenkin keskityn tulevaan reissuun, jonka check listiltä löytyy jo ainakin seuraavat:

Los Angeles: Santa Monica & Malibu
Highway 1: Losista Morro bayn kautta Big Surille asti
Las Vegas: Neonkylttimuseo & ruokabuffa, NHL & VIP elokuvateatteri
Utah: Horseshoe Canyon, Monument Valley, Canyonlands
Arizona: Lower Antelope Canyon, Oatman-aasikylä

Aikaa on 17 päivää. Autokin on vuokrattu jo aikapäiviä sitten – kerrankin. Ja koska 80 lisäeurolla sai premium maasturin, niin sellaista sitten odotellessa.

Klikkaamalla kuvaa saat kartan auki mapsissa

 

City of Angels

Highway 1 – Photo by Parker Ulry on Unsplash

Neonkylttimuseo Las Vegasissa – Photo by JL Lacar on Unsplash

Monument Valley – Photo by Stephen Walker on Unsplash

Antelope Canyon Utahissa – Photo by Dmirty Fisenko on Unsplash

Grand Canyon – Photo by Sonaal Bangera on Unsplash

Usan länsirannikko on kustannuksiltaan oikeastaan mitä haluat sen olevan. Isot kaupungit on yleensä kalliita, mutta monessa kohtaa voi säästää. Meillä reissuun on budjetoitu noin 2500 euroa per henkilö, sisältäen kaiken. Katsotaan kuinka käy.

Kiinnostaako toteumat? Nyt on exceliin tehtynä reissubudjetti ensimmäistä kertaa ikinä, joten voisin myös kirjoittaa kuluista reissun jälkeen. Myös vinkit, jos jotain kriittistä pitäisi mielestäsi nähdä, ovat tervetulleita.

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply
  Laura / Irtiottoja
  4.4.2019 at 11:14

  Ihana suunnitelma, huikeeta reissua teille! Tuolla länsirannikolla on kyllä ihan järjettömästi mielenkiintoisia paikkoja, joissa riittää sisältöä useammallekin reissulle, Utah etenkin on kyllä mieletön!

  Mun vastaus kysymykseen mitä kriittista pitäisi nähdä olisi ”kaikki”, mutta se ei taida nyt auttaa. Onneksi teillä on kuitenkin hyvin aikaa nähdä paljon – ja on vielä aika erilaisia kohteita tuossa listalla, joten vaihteluakin tulee kivasti.

  Kiva kuulla että mun jutuista on ollut iloa matkakuumeen nostattajaksi.❤️

  • Reply
   Maisu
   4.4.2019 at 11:22

   Kiitos Laura! Oot aivan oikeassa siinä, että näkemistä on paljon! Pitkään ajattelin, että no johan tuolla on käyty. Mutta viimeisen 6kk aikana olenkin havahtunut siihen, että on ihan hirveän pitkä lista asioita ja paikkoja, jotka on edelleen näkemättä ja kokematta länsirannikolla!

 • Reply
  Mariia
  6.4.2019 at 09:03

  Kaikki Länsirannikon road tripissä kiinnostaa, itse kovasti sinne suunnittelemassa matkaa. Budjetti ei vain vielä anna mahdollisuutta.

  • Reply
   Maisu
   6.4.2019 at 09:37

   Kiva kuulla että kiinnostaa! Toivottavasti tulevaisuudessa pääset myös piipahtamaan siellä. 🙂

 • Reply
  Silja
  7.4.2019 at 10:17

  Huikea suunnitelma! Toivottavsti vielä jonain päivänä pääsen itse tekemään saman tyyppisen reissun. Tästä sai kyllä motivaatiota ja inspiraatiota alkaa säästämään tosissaan 🙂

  • Reply
   Maisu
   7.4.2019 at 12:12

   Varmasti pääset vieläl toteuttamaan sellaisen reissun kun tahdot. Tsemppiä säästöprojektiin ja iloa matkasuunnitelmiin ja -haaveiluihin! 🙂

 • Reply
  Martina
  7.4.2019 at 13:11

  Upean kuuloinen suunnitelma! Muakin kiinnostaa jostain syystä tällä hetkellä Euroopan ja Suomen lisäksi Amerikat ja Karibia. En tunne varsinkaan Aasian perinteisiin matkakohteisiin lainkaan vetoa. En myöskään Afrikkaan. Seuraan mielenkiinnolla teidän reissua! Joku vastaava on omissakin haaveissa.

  • Reply
   Maisu
   7.4.2019 at 13:53

   Kiitos! Vaikka tämäkin reissu on vasta edessä, niin syksylle on suunnitteilla jo seuraava, mutta pidempi. Ehkä 4 viikkoa USA:n eteläosissa, ja siihen mahdollisesti yhdistettävä toinen Karibian risteily. Aika näyttää!

 • Reply
  Anni | Rajatapaukset
  8.4.2019 at 15:27

  Vaikuttaa erittäin hyvältä! Ollaan lähes samoilla mestoilla ainakin melkein samaan aikaan. Mun road trip käynnistyy jo ens viikolla ja suunnitelmissa on monia samoja paikkoja, tosin vähän erikin. Mutta nuo Utahin ja Arizonan kansallispuistot/maisemat on ehkä kyllä juuri ne mitä itse odotan eniten. Huippua reissua!

  • Reply
   Maisu
   8.4.2019 at 15:31

   Kiitos ja huippua reissua sullekin! Odotan innolla päivityksiäsi reissusta, ollaanhan kuulolla!

 • Reply
  Sari / matkalla lähelle tai kauas
  10.4.2019 at 14:54

  Suunnitelmat kuulostavat hyviltä. Hieman vastaavanlaisesta reitistä täälläkin on haaveiltu. Pitää seurata teidän etenemistä, koska budjettikin tuntuu olevan kohtuutasolla.

  • Reply
   Maisu
   10.4.2019 at 15:35

   Kiva kuulla! Tarkoitus on pitää budjetti kurissa, joten katsotaan millaiseen lopputulemaan päädytään. Toivottavasti saat haaveet toteutumaan! 🙂

 • Reply
  Tiina Johanna / Kookospalmun alla
  10.4.2019 at 18:39

  Kuulostaa kyllä mielekkäältä ja hauskalta reissulta, ehdottomasti jään odottelemaan lisätunnelmia! 🙂 Meilläkin ensimmäinen Jenkkilän reissu tänä vuonna samoille nurkille edessä ja erittäin minimaalisilla suunnitelmilla myös, joten katsotaan miten käy. Hyviä reissuja teille! 🙂

  • Reply
   Maisu
   10.4.2019 at 20:00

   Hei mahtavaa, Ja kiitos! Täytyypä seurata teidän matkaa kun se on ajankohtaista. 🙂

 • Reply
  Merja / Merjan matkassa
  12.4.2019 at 20:28

  USA:n länsirannikolta löytyy nähtävää vaikka moneksi kuukaudeksi. Me ajeltiin siellä viime kesänä ja nähtiin vain pintaraapaisu. Just puhuttiin, että olis makeeta lähtee uudestaan. Jos haluat lukea meidän reissusta, niin täältä löytyy juttuja: https://www.rantapallo.fi/merjanmatkassa/category/yhdysvallat/ Ihan identtinen reitti meillä ei ollut teidän kanssa, mutta harvalla tietysti onkaan. Ihanaa reissun suunnittelua! 🙂

  • Reply
   Maisu
   13.4.2019 at 00:49

   Kiitti linkistä! Täytyypä vilkaista missä olette ajelleet!

 • Reply
  Sonja | FIFTYFIFTY
  13.4.2019 at 17:04

  Lähtisin koska vain uusiks länsirannikolle roadtrippaamaan, Kaliforniassa oli vain sitä jotain! <3 Ja kyllähän ne Utahin kansallispuistotkin oli ihan huikeita, me oltiin tosin Bryce Canyonissa ja Zionissa Grand Canyonin lisäksi, mutta Antilope Canyon ja Monument Valley olisivat kyllä ihan huikeat. Vaikka me ajettiin Losista Friscoon Highway 1:stä pitkin, Big Sur jäi näkemättä, koska siellä pääin oli juuri tie poikki, se jäi harmittamaan. Mutta linkkaan tähän muutamia juttuja, jotka käsittelee esim. Morro Bayta ja Malibua. Ihanaa reissua teille!

  https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2018/02/04/highway-1-merellinen-ja-rauhallinen-morro-bay-ihastutti/
  https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2018/01/28/highway-1-malibu-ja-santa-barbara/
  https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2017/11/05/legendaarinen-highway-1-los-angelesista-san-franciscoon/

  • Reply
   Maisu
   14.4.2019 at 19:30

   Minäkin itseasiassa kävin Zionissa 2015 ja se oli huikea paikka. Big Sur oli pitkään poikki ja se on jääny tosi monelta väliin siksi, harmi.
   Kiitos linkeistä! Käyn perehtymässä postauksiisi!

 • Reply
  Sateenmuru
  13.4.2019 at 17:49

  Varmasti upea reissu – automatkat ovat aina eeppisiä, etenkin varmasti Amerikassa! En ole käynyt siellä vielä kertaakaan, ja varmaan ensimmäinen matka menisi vain New Yorkissa. Sitten seuraavalla kerralla malttaisin varmastikin lähteä jo näihin maisemiin. Hyvää matkaa!

  • Reply
   Maisu
   14.4.2019 at 19:31

   Kiitos! New Yorkissa on myös niin paljon nähtävää ja koettavaa, että se kyllä ansaitsee ihan oman matkansa. Toivottavasti saat matkahaaveet toteutumaan. 🙂

 • Reply
  Lilja Lumilla
  13.4.2019 at 18:09

  Vitsi miten upea reissu teillä on sunnitteilla! Itseäni kiinnostaisi erityisesti tuo Antelope kanjoni, mutta siellä on kuulemma aina kauhea ryysis. Heino kyllä varmasti siitäkin huolimatta!

  • Reply
   Maisu
   14.4.2019 at 19:34

   Luulen myös, että ruuhkaa on aivan liikaa. Toivon, että paikasta saa silti irti enemmän kuin pelkkää turistiahdistusta. Raportoin sitten tänne miten kävi. 🙂

 • Reply
  Paula - Viinilaakson viemää
  14.4.2019 at 07:55

  Nyt täytyy sanoa, että näyttääpä kivalle reitille, kun tehdään itse lähes samanlainen ympyrä alkaen ensi viikosta. Meidän reitti on tosin vähän pienempi kun Canyonlandsit ja ne on kierretty jo aiemmin, ja ohjelmaan kuuluu vähän sukuloimistakin. Ja tullaankin täältä pohjoisemmasta, ei siis Losista. Kieltämättä matkakuume alkaa jo pikkuisen kumpuamaan esiin, vaikka en nyt niin ihastunut näin pitkään ajomatkaan lasten kanssa olekaan. Tehtiin nimittäin aikamoinen rykäisy juuri ennen joulua samoissa maisemissa. Ihanaa matkaa sinulle! Laitan kuulumisia matkan varrelta blogiin ja Instastoreihin jos haluat fiilistellä maisemia. Täältä löytyy meidän reitti.
  http://www.paulagaston.com/viinilaaksonviemaa/utah-arizona-roadtrip-suunnitelma

  • Reply
   Maisu
   14.4.2019 at 19:32

   Kiitos linkistä ja vinkistä, käyn tutustumassa reittiinne ja insta olikin jo seurannassa. Tsemppiä myös teille ajomatkaan lasten kanssa. Toivottavasti se sujuu rennoissa merkeissä. 🙂

 • Reply
  AndreasAbelsson
  4.7.2022 at 15:48

  Jag har en fråga som du säkert gav svar till i artikeln men som jag fortfarande inte riktigt förstår. Själv grejen när man ska lära muskeln att aktivera https://pullahiiri.no flera snabba muskelfibrer är att ligga så nära sitt 1RM som möjligt när man tränar maxstyrka. Det är därför det är så viktigt att köra få reps med lång vila. Hur kan då ocklusionsträning öka maxstyrkan när man tränar så långt från sitt 1RM?

Leave a Reply