Amerikka USA

Kevätretki – Miami

Miami oli hyvä. Pyrähdys nopea ja tehokas. Hotellina oli lentokentän läheltä Pullman, joka täytti odotukset – palvelu oli tympeää, paikka viileä ja kliininen. Ensimmäinen huone oli siivoamaton edellisten asukkaiden jäljiltä, jälkimmäisessä ei ollut maksamaamme parisänkyä. Vastaanottovirkailija oli niin aneeminen että näytti valuvan millä hetkellä hyvänsä ulos nahoistaan.

Hotellin congierce ehdotti auton vuokraamista ja yhtäkkiä se kuulostikin hyvältä. 24h vuokra 55 dollaria, sis. vakuutukset ja navigaattorin. Autovuokraamon kuljettaja haki meidät ja suhattiin kohti vuokraamoa, joka lopulta oli neva höörd-henkinen murju (Green Motion?). Työntekijät olivat ultimaattisen huonoja. Poikkeuksellisen tehottomia, vähän asiattomia keskinäisissä jutuissaan, ja aivan historiallisen hitaita. Mikään kiirehän ei toki ollut joten kiltisti hymyille odotettiin liki tunnin verran vuoroamme, olihan edellä kaksi palveltavaa asiakasta.

Laput täytettiin ja virkailija toivottu hyvää matkaa, tosin unohti antaa auton avaimet. Sitten navigaattorin. Kirjoitti auton kaikki tiedot väärin vuokrasopimukseen, kuten myös minun nimen ja osoitteen. Hän ei myöskään maininnut mitä polttoainetta pitää tankata – minä puolestani oletin sen lukevan avaimessa/tankin korkissa/huoltokirjassa. Ei lukenut, ei.

Auto oli kuitenkin ihan hyvä, joku maltillisen kokoinen Hyundaikippo se oli.

Ehdittiin koluta Miami Beach niin autolla, kävellen kuin rannalla, varpaat viileässä Atlantissa kahlaten. Syötiin katukiska-tyyppisestä ”surffitukka kohtaa meksikon”-puljusta todella hyvät minitortillat. Juotiin smoothiet mehubaarista, jossa toisesta ulottuvuudesta repäisty maaninen (ja vain lievästi hullu) tuijottajanainen alkoi uhkailla miestä.
Haahuiltiin tehokkaasti Dolphine Mall-ostarilla järkevänhintaisten merkkivaatteiden ja -aurinkolasien perässä. Syötiin food courtista hyvät latinalaismätöt. Ajeltiin pimeällä Miamin Downtowniin ja ihailtiin kaupunkia läheltä ja kauempaakin, sekä ajeltiin 100viissataa kertaa harhaan motarilla, kiitos lohduttoman liittymämäärän ja vain vähän unelmissaan haahuilleen kartturin. Kyllä, minä ajoin.

Kokonaistilanne: matkalaukku menee kiinni helposti. Kunhan en enää osta mitään.

Ps. Nettiä ei botskilla ole. Eikä kenttää puhelimessa. Joten kuvia ja yhteydenottoja ei irtoa.

Miami Beach

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply