Aasia Singapore

Singaporen ABC (ja D)

Toistaiseksi en ole tavannut matkaajaa, joka ei olisi pitänyt Singaporesta. Kyllä sellaisiakin kaiketi on, mutta tuntuu että Singapore on niin siisti ja länsimaalaistuneen aasialainen, että siitä on helppo kriittisenkin matkalaisen pitää. Ja pieneltä saarelta löytyy ihan todella kaikille jotain, joten omien intressien pohjalta on helppoa etsiä ne juuri itseään eniten kiinnostavat kohteet. Matkaähky voi olla riskinä, sillä tekemistä, näkemistä ja syötävää on niin paljon, ettei muutaman päivän pikavisiitti riitä mihinkään, vaikka sillä ehtii nähdä jo kaikkea.

Jos kuitenkin erityisesti kaipaat muista Aasian metropoleista tuttuja kumallisia hajuja ja kaoottista ilmapiiriä, niin ne Singaporesta puuttuvat.

Mitkä sitten olivat ne erityisen mieleenpainuvat ja suositeltavat paikat?

Pikku-Intian vessaohjeet

A) Little India

Suosittelen käyntipäiväksi sunnuntaita. Se on paikallisten sosialisointipäivä, jota et halua missata. Little India muistuttaa etäisesti oikeaa Intiaa, mutta on siistimpi ja kaikin puolin helpompi. Kadut ja Tekka Market/Tekka Center-ostoskeskus ovat täynnä uskomattoman herkullisia ruokia. Me piipahdimme myös Indian Heritage Centerissä ja saimme 6 dollarin pääsymaksulla todellakin vastinetta rahalle, kultturellin singaporelaistuneen intialaistaustaisen vapaaehtoisoppaan johdolla.

B) Chinatown

Street Market on kokemisen arvoinen. Ei niinkään shoppailuun, paitsi jos kaipaat todellista krääsää, mutta ennemminkin ruokailuun ja ihmettelyyn soveltuva. Ruokia todellakin kannattaa koittaa ennakkoluulottomasti. Chinatownissa myös temppeleille kannattaa jättää aika. Peittävät asusteet voi ostaa temppelien sisäänkäynneiltä, mutta halvemmalla pääset kun viet omat huivit ja säädylliset asusteet mukanasi.

Yksi chinatownin sisäänkäynneistä

Futuristinen puisto, jonka maamerkkinä toimii Steel Giant Supertrees. Puut keräävät aurinkoenergiaa ja sadevettä kasvitieteelliselle puutarhalle käytettäväksi

C) Garden by the Bay ja Marina Bay-alue

Poikkeuksellisen viehättävä futuristinen kaupunkipuisto. Meillä kävi niin surkea mäihä, että lasikupolien alle rakennetut sisäpuutarhat olivat huollossa koko Singaporen visiittimme ajan, joten en tarkalleen edes tiedä mistä jäin niiden osalta paitsi (tosin ainakaan en joutunut maksamaan 40 dollarin pääsymaksua). En kuitenkaan pettynyt kun kiersimme ulkotilojen puutarhaa, jossa pääsee kävelemään 25-50 metristen keinotekoisten, mutta kasvillisuudella täytettyjen puiden lomassa ilman pääsymaksuja. Korkeimmasta näytti löytyvän kahvila, mutta skippasimme sen ja kipusimme (hissillä) puutarhasillalle, eli Supertree Grove Skywalkille. 8 dollarin pääsymaksulla saa sillalla kuljeskella 30 minuutin ajan, ja kävelysuunta on kaikille sama. Lippukiska sijaitsi muutaman kymmenen metrin päässä. Kuten yleensäkin suurkaupunkien näköalapaikoilla, tässäkin paras ajankohta oli ennen auringonlaskua, jotta ehtii nähdä puutarhan niin luonnonvalossa kuin iltavalaistuksessakin.

 

Singapore Flyer-maailmanpyörä ja oikealla lasikuvun alla eksoottiset puutarhat

Myöskin näköalat hulppean kokoiseen Marina Bay Sands hotelliin olivat kohdillaan. Puutarhasta oli ylikulkusilta hotellin aulan päälle, josta puolestaan pääsee näppärästi ostoskeskukseen, jossa on mitä vain ja kaikkea. Yksi kuuluisimmista suurista infinity-uima-altaista sijaitsee tämän jättihotellin katolla. Turistit pääsevät vieressä olevalle näköalatasanteelle, josta voi tirkistellä pleksin takaa uima-altaalle. Vierestä katsottuna uima-allasalue ei täysin vakuuttanut, mutta toisaalta, mitäpä minä siitä tiedän kun en ollut bikineissä altaan vierellä naukkailemassa aurinkodrinkkejä. Ja teille muillekin ihmisten tuijottelua harrastaville friikeille suosittelen ylikulkusillan ostoskeskuksen päätä. Sinne voi mennä vaikka smoothielle tai picnikille ja tuijotella hotellin ikkunoista sisään. Kiikarit kannattaa ottaa varmuudeksi mukaan, stalkkeritasostasi toki riippuen.

Singapore Marina Bay Sandsin näköalatasanteelta 57. kerroksesta.

Marina Bay Sands-hotelli, jonka katolla on laiva.

D) Telok Ayer Market, Downtown

Mikäli liikut tässä osassa Singaporea, on tässä erinomainen food court-henkinen ruokapaikka. Vastaavia tosin löytyy joka puolelta, joten valitse rohkeasti omaan tunnelmaasi parhaiten soveltuva paikka.

Käy läpi myös Orchar Roadin shoppailuparatiisi, tai enemmän high class-henkinen Marina Bay shopping mall, Clarke Quay-ravintola-alue, Botanic Garden, Arab street, Singapore River Safari ja Sentosan saari uimarantoineen, sekä korkeanpaikankammon herättävä köysirata kaupunkiin.

Nykytaidetta

Miten?

Finnairin suorat lennot syksyllä 2017 edullisimmillaan 609 e. Ei tarvetta viisumille. Singaporen sisäinen liikkuminen on helppoa, siistiä ja turvallista. Jos pysähdyt vain yhdeksi yöksi, ja pohdit lentokenttähotellia, niin Changi Village Hawkers-alue on tähän sopiva pieni ja viehättävä naapurusto, josta löytyy hyvää ja halpaa katuruokaa.

Erityistä?

Kaupunki kaupungin alla. Liian kuumalla ilmalla voit siirtyä metropysäkiltä toiselle myös maanalaisia käytäviä kävellen. Matkanvarrella voi löytyä mitä tahansa hotelleista hedelmäkauppoihin.
Noudata sääntöjä ja pidä kaupunki siistinä. Ei kuitenkaan tarvetta hysteriaan tai pelkotiloihin.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  eeru
  19.7.2017 at 14:45

  Ai hitsi, reilu vuosi viimeisimmästä Sporen reissusta ja kaipuu on kyllä kova.
  Gardens By the Bayn domeihin (lasikupoliset sisäpuutarhat) sai myös ostettua yksittäislippuja, niitä ei vaan kovasti tunnuta mainostettavan missään. Viimeksi käydessä kun haluttiin käydä vain kukkapuolella katsomassa kirsikankukkanäyttelyä – kysyttiin lippua vain sille osastolle ja homma onnistui. Cloud forest kun oli tullut käytyä jo aimmin läpi.

  Laukkakisat ovat ihan mielenkiintoinen kokemus myös.

 • Reply
  Maisu
  20.7.2017 at 08:53

  Kirsikankukkanäyttely kuulostaa hyvältä, mutta laukkakisat vielä kivemmalta! Pitääpä ottaa To Do:lle seuraavalle Singaporen reissulle! 🙂

 • Reply
  Heidi
  4.10.2017 at 19:28

  Ollaan menossa noin kuukauden päästä Singaporeen ja saatiin Finnairin suorat lennot Singaporeen 499 eurolla. Eli kyllä Finnairilla alle 600 eurollakin pääsee Singaporeen. 😉

 • Reply
  Aivan tavallinen Kuala Lumpur - Maailman ympäri 180 vuodessa
  8.9.2019 at 20:12

  […] sinne ei mennyt suoria lentoja, toisin kuin rähjäisempään Bangkokiin tai loppuun asti siistiin Singaporeen. Sen lisäksi tuntui vaikealta hahmottaa mille alueella kannattaisi majoittua, ja […]

Leave a Reply