Aasia Thaimaa

Koh Samui – mitä siellä on?

Koh Samui oli tämän vuoden syysretkemme stressivapaa päätepysäkki. Alkuun ajateltiin pyörähtää viereiselläkin saarella, mutta majoituksen ollessa löhöviikon multihuipentuma, päätettiinkin jäädä Samuille. Saari on kuitenkin tarpeeksi iso, jotta siellä voi tehdä joka päivä eri asioita.

Korkeilla aidoilla suojattu piha ja oma allas

Samuin osalta on hyvä huomioida, että lennot ovat aina kalliimpia kuin oikeastaan mitkään muut Thaimaan sisäiset lennot, tai monet Aasian sisäisetkään. Bangkok Air omistaa Samuin sympaattisen ja seinättömän lentokentän, joten monopoliasemansa ansiosta hintakilpailu puuttuu täysin. Me kuitenkin päätettiin tästä huolimatta lentää Hong Kongista Samuille ja pulitimme reilun 3h suorasta lennosta matkatavaroineen huimat 266e per henkilö. Halvemmalla pääsee kun lentää Bangkokista, tai kulkee junalla, mantereen puolelle Surat Thaniin ja nappaa sieltä  lautan Samuille.

Monet jatkavat Samuilta vielä matkaa Koh Phanganille, tai pienelle Koh Taolle, mutta jälkimmäisellä on tapahtunut vuosien saatossa useita epäselviä turistisurmia, joten saaren suosio on ollut laskususuntainen.

Samuilla on kalliita takseja ja halpoja lava-autoja. Oman skootterin voi vuokrata helposti, mutta pääkatu ruuhkautuu yllättävän paljon, joten kypärä päähän! Tarjolla on ostoskeskusta, ostoskatua, ravintoloita, yökerhoja ja sen neljänsadan eri sorttista rantaa, joista voi valita mieluisimman sen mukaan haluaako hienoa hiekkaa, isoja kiviä, vai jotain siltä väliltä.

Autiota keskellä päivää

Paikalliset sähkömiehet ovat jännän äärellä. Vesisateella saattoi nähdä kipinöitä. Oikeasti.

Juottola avoinna

Koh Samui on yhtä kuin turismi. Jos haluat karkuun länsimaalaisia, en suosittele matkustamista tänne. Jos puolestaan haluat helppoa matkustamista, vesiaktiviteetteja, rentoa (parisuhde)aikaa ja todella hyvää ruokaa niin kannatan. Koh Samuin vetovoima näkyy myös siinä, että saarelle on rantautunut paljon Pohjois-Euroopan kylmiin talviin kyllästyneitä ravintoloitsijoita ja tasokkaita kokkeja, joten valinnanvaraa ruoan suhteen todellakin on.

Syys-lokakuun taitteessa saarella sai olla aika rauhaksiin, kiitos kamalan pelottavan sadekauden. Rantamakaamot oli paikoitellen jopa autioita ja ravintoloista osa ei vielä ollut edes avoinna. Hiekkarannoilla oli kuitenkin ihmisiä ja koiria, muttei häiriöksi asti. Vettä satoi yhtenä iltana puoleen sääreen ulottuvaksi tulvaksi asti. Ja toisena iltana meinasin hämärässä kävellä skorpionin päälle keskellä asfaltoitua katua.

Kaksi ilmaista vinkkiä:
1) Thaimaassa kannattaa ehdottomasti syödä Pad Thaita, joka on ravuilla ja tofulla höystetty taivaallinen nuudeliannos.
2) Jos kaipaat enemmän aktiviteetteja, niin käy hypellen saarelta toiselle

Oma postaus Koh Samuin kiertoretkestä, jolla kävimme, tulee myöhemmin.

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply