Aasia Thaimaa Uncategorized

Uuvuttavan tylsä Bangkok?

Siinä missä Koh Samuilla oli helppo viihtyä tuntuu tylsä Bangkok aina vaan epäilyttävältä kohteelta. Olen käynyt Bangkokissa muutaman eri matkan yhteydessä, viettänyt siellä useita öitä eri puolilla kaupunkia ja tehnyt juttuja. Silti tuntuu, että Aasia on täynnä huomattavasti miellyttävämpiä ja mukaansatempaavia kaupunkeja. Sellaisia jotka vievät mennessään ja joihin olisi mukavaa palata. Bangkok sen sijaan tuntuu vain pakolliselta pahalta, jos haluaa järkevät ja suorat lennot Kaakkois-Aasiaan. Koitin miettiä syitä siihen, miksi Bangkok ei houkuttele. Ehkä siksi, että se on aina ollut vain välietappi? Ehkä siksi, että se on ruuhkainen ja superkuuma kaupunki? Koska en keksinyt vielä vastausta, aloin kirjata ylös asioita mitä olen Bangkokissa tehnyt ja kokenut. Ja löytyihän niitä kivojakin juttuja. Miksi sitten se ei vieläkään kiinnosta, sitä en tiedä. Vakuuttakaa minut Bangkokista? Seuraavat lennot Kaakkois-Aasiaan on nyt bookattu ja minkäs muunkaan kuin Bangkokin kautta, joten kaikki mukaansatempaavat kokemukset olisivat nyt tervetulleita.

Bangkokissa vieraillessani olen käynyt lukuisissa toinen toistaan paremmissa hieronnoissa.
Olen majoittunut laadukkaissa isoissa hotelleissa, ja olen majoittunut pienissä majataloissa ja hostelleissa.
Olen vaellellut katuja pitkin, ihmetellyt koko päivän kestävää ruuhkaa.
Olen käynyt yötoreilla, kulkenut pienillä kujilla ja syönyt katukojuista pieniä herkkuja ja kokonaisia aterioita.

Olen käynyt trendikkäässä 80/20-nimisessä fine dining ravintolassa syömässä ja juomassa laadukaasti.
Olen pyörinyt ostoskeskuksissa, puistoissa, käynyt jokiajeluilla, vieraillut temppeleissä, nähnyt kultaisen buddhan, tullut huijatuksi meripihkakauppaan, nähnyt valtavia liskoja hillumassa vapaana.

Olen syönyt niin tulista pitsaa, että itku tuli.
Olen myös pelännyt taksin takapenkillä, etsien laukustani jotain lyömäaseeksi kelpaavaa, luullessani taksikuskia murhaajaksi. Vaikka oikeasti hän sitten kuitenkin halusi vain parastani lukitessaan ovet ja koukatessaan pimeälle rakennustyömaalle – se oli kuin olikin oikoreitti pois ruuhkasta.

Olen löhöillyt kattouima-altaalla ja juonut drinkkejä kattobaarissa.
Olen hävennyt silmät päästäni, ja nauranut posket krampissa, kun eksyimme äidin kanssa vääränlaiseen hieromalaitokseen, jossa äiti tivasi minihameisiin pukeutuneilta ”hierojilta” että mikä tämä tämmöinen 4 tunnin VIP-hieronta on ja kuka sellaista edes jaksaa – kamalan kalliskin!
Olen käynyt kuoleman museossa ihastelemassa ihmiskunnan raakuutta ja nähnyt kuvottavia ihmiskohtaloita.
Olen kulkenut busseilla, yöjunalla ja metroilla ja viihtynyt ajellessani kohti muita kaupunkeja.

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Anna | Tämä matka -blogi
  22.7.2018 at 19:20

  Miljoonakaupunki. Pilvenpiirtäjiä. Leveitä autoteitä ja ostosparatiiseja. Loistohotelleja. Temppeleitä. Hökkeleitä. Kujia ja pieniä kioskeja. Liikenneongelmia. Katukauppiaita. Guesthouseja.

  Bangkok on kaupunki, johon palaan aina kun mahdollista. En kuitenkaan siksi, että kaupunki olisi jotenkin erityisen viehättävä. Bangkok on kaupunki, jossa on liikaa kaikkea. Liikaa ihmisiä, liikaa ostoskeskuksia, liikaa liikennettä, liikaa saastetta.

  Palaan tänne koska jollain oudolla ja sumealla tavalla kaupunki on kaikissa ylilyönneissään ja kaaoksessaan kotoisa. Minä viihdyn täällä <3

 • Reply
  Maisu
  23.7.2018 at 10:08

  Kiitos Anna hyvänmielen fiilistelykommentista. Tämän innoittamana lupaan itselleni, että asennoidun uudella tavalla ja katson Bangkokia syksyllä uusin silmin!

 • Reply
  Anni | Rajatapaukset
  23.7.2018 at 13:13

  Minäkään en järin paljon Bangkokista välitä, tosin myönnän että jos en olisi kärsinyt lievästä vatsataudista pisimmän visiittini aikana niin mielipiteeni saattaisi olla hieman positiivisempi!

  • Reply
   Maisu
   23.7.2018 at 13:31

   Voi ei, ymmärrän hyvin! Pienempikin vatsatauti vie kyllä fiiliksen paikasta kuin paikasta.

 • Reply
  Emma
  24.7.2018 at 22:40

  Mun vastaus olisi hyvin samanlainen kuin Annan. En osaa selittää sitä ja järjellä tiedän että Bangkok on aika kamala kaaos, mutta joku siinä vaan toimii mulle ja rakastan sitä! Muutama juttuni Bangkokista löytyy täältä: http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/tag/bangkok/

  • Reply
   Maisu
   25.7.2018 at 11:58

   Kiitos Emma kommentista ja linkistä. Kiva kuulla, että Bangkok myös viehättää. Käyn lukemassa postauksesi, josko saisin lisää Bangkok-inspiraatiota.

 • Reply
  Sanna I Seven Seas
  27.7.2018 at 10:37

  Minäkin olen ollut useamman kerran Bangkokissa ja ei se kyllä mitenkään suosikeiksi nouse Aasian miljoonakaupungeista. Vähän sellainen pakollinen paha matkalla jonnekin 😉 Toki, olen kyllä nauttinut suu muikeana viiden tähden hotelleista ja mahtavista aamupaloista ja pooleista. Ne on mun makuun parasta Bangkokia, rentoutumisen kannalta. Riippuu myös vähän onko loma aluillaan vai päätöksessään. Chillin saarielämän jälkeen kaupunki ahdistaa entisestään. Mutta siltikin, kyllähän sinne varmaan tulee palattua taas 🙂

  • Reply
   Maisu
   27.7.2018 at 13:26

   Pystyn hyvin samaistumaan parempien hotellien aamupaloihin ja pooleihin ja niista nauttimiseen. Itsella on ristiriitaiset tunnelmat, kun yhtaalta haluan kannattaa pienempia, mutta laadukkaita majataloja, joissa paasee kontaktiin paikallisten kanssa. Toisaalta kuitenkin nautin isojen hotellien laadusta ja lomaluksuksesta.

 • Reply
  sarrrri | La Vida Loca 2.0
  28.7.2018 at 12:58

  Minä taas rakastan Bangkokia! Mutta myönnän, että olin sinne matkatessani onnekas: thaimaalainen kaverini kierrätti meitä ympäriinsä, ja näytti paljon sellaista mitä itsellemme ei olisi tullut edes mieleen etsiä. Lisäksi kun hän on fine dining -kokki, niin osasi viedä meidät mielettömien paikallisten ruokapöytien ääreen! Suurinta herkkua meille ruokamatkailijoille. <3

  • Reply
   Maisu
   30.7.2018 at 12:56

   Ihanaa kuulla näitä hyviä kokemuksia.
   Itseasiassa huomasin, että olimme käyneet samassa ravintolassa syömässä – 80/20. Se oli kyllä kohokohtia.

 • Reply
  Terhi / Repullinen reissuja
  29.7.2018 at 00:37

  Bangkok on yks suosikkikaupungeistani. Sanottakoon, että se on myös yksi harvoista Euroopan ulkopuolisista kaupungeista, joissa olen käynyt. Tykkäsin jostain syystä kovasti. Sama, kun sinä et osaa sanoa mikä Bangkokissa mättää, minäkään en osaa sanoa miksi siitä niin kovasti pidän. Itselläkin muutamia kohteita, joissa on yksittäisiä hienoja juttuja, mutta silti yleisfiilis jää pakkasen puolelle.

  • Reply
   Maisu
   30.7.2018 at 12:57

   Se on jännä se fiilis. Jostain se tulee. Mutta ehkä kaikkien näiden vastausten pohjalta osaan katsoa kaupunkia syksyllä uusin silmin. 🙂

 • Reply
  Aivan tavallinen Kuala Lumpur - Maailman ympäri 180 vuodessa
  8.9.2019 at 20:06

  […] tuntui vaikeasti saavutettavalta. Ihan alkajaisiksi sinne ei mennyt suoria lentoja, toisin kuin rähjäisempään Bangkokiin tai loppuun asti siistiin Singaporeen. Sen lisäksi tuntui vaikealta hahmottaa mille […]

Leave a Reply