Amerikka Itärannikko New York USA

New York-fiilistelyä

New York-postaus antoi odottaa itseään, sillä en tiennyt, miten pukisin sanoiksi sen reissufiiliksen mikä Nykissä tulee. Se kaupunki on kaikkea. Ja vaikka nyt kävimme siellä vain viikkoa holtittoman lumimyrskykaaoksen jälkeen, ja kaikki ”keväiset” paikat olivat vielä ruskean talvihorroksen peitossa, ei se haitannut. Toki Central Park jätettiin kokonaan välistä tästä nimenomaisesta syystä, mutta myös siksi, että maltillinen aika pitää käyttää tehokkaasti, eikä Central Park kuuulunut tällä erää tehokkaaseen matkasuunnitelmaan. Sen sijaan Brooklyn Bridgelle on aina aikaa.

Ostimme 7 päivän metrokortit 33$ hintaan. Oli tarkoitus jättää ne 4 päivän tehokäytön jälkeen jollekulle vastaantulijalle, mutta Miamin kentällä samaiset kortit löytyi vielä taskunpohjalta. Metrokortista huolimatta kävelimme päivittäin heittämällä yli 10 km matkoja.

Suurmiehet arvoiseensa kunniaan.

Emme kertaakaan syöneet kunnollisesti ravintoloissa, vaan vedimme etureput rytkyen katukiskoista, dinereista ja deli-myymälöistä mitä vain. Pitsaa, hamppareita, hodareita, sandwichejä, juustokakkua, canneloneja. Ja tietenkin kävimme Brooklynin puolella Shake Shackissa. Tavallaan osittain, ehkä vähän, saatoin tinkiä kasvis-kalaruokavaliostani. Lähinnä purilaisten ja hodareiden muodossa. Se oli.. öö? helpompaa?
No, ketä huijaan. Ne lihat mitä söin, olivat joltiseenkin herkullisia.

Brooklyn Diner, Manhattan

Perinteisessä dinerissä evästetty mansikkainen New York cheesecake

Hotellin vieressä oli hodarikärry.

Shake Shack. Kuola valuen yritin hoitaa kuvauksen vauhdilla alta pois

New york. Ihan vaan New York. Aah.

Tämä katutason yläpuolella, vanhaa rautatietä pitkin kulkeva High Line on ehdottomasti kävelemisen arvoinen vihreämpänä ajankohtana. Se on ehkä mukavampi kävellä ”ylhäältä alas”, eli suuremmista katunumeroista pienempiin, koska aivan alapäähän kävellessä näkee Vapaudenpatsaan. Tosi kaukaa tietenkin, mutta silti.

Hän itse. Ensimmäinen reippaasti aurinkoinen kevätpäivä.

On aivan yksi lysti milloin Times Squarelle menee, se on aina yhtä tukossa.

Poliisihevoset aivan muina poneina keskellä Times Squaren iltavilinää ja Rihannan tahtiin metrovaunua viihdyttäneet ja tangoissa breakdancanneet kundit.

Times Squarea

Times Square normaalina maanantai-iltana

Kunnioita lakia. Ja kaikkia New Yorkiin sijoittuvia lakiaiheisia sarjoja.

9/11 terroristi-iskujen muistomerkki. Uhrien nimet on kaiverrettu näihin kahteen valtavaan muistomerkkiin.

Muistomerkkien sisäpuoli on syvä suihkulähde-tyyppinen ratkaisu, jonka sisäseinissä veden alla näkyy himmeästi New Yorkin silhuetti.

Superhyvien palapitsojen koti

Metron sisäänkäynti Battery Parkissa

Grand Central Station. Katossa on tähtikartasto. Laitos itsessään on kaiketi isompi kuin Lohjan Virkkala.

Battery Park. Mustavalkoisuus on edukseen kuolevan harmaanruskeille ”puistoille”.

New York Brooklynin puolelta kuvattuna

Top of the Rockin näköalatasannevierailu iltayöllä. 32$ per henkilö. Kannatti. Jos on aikaa, kannattaa käydä auringonlaskun aikaan.

Mitä Brooklyniin tulee:

Se kertakaikkisen poikkeuksellisen sykähdyttävä Brooklyn Bridge

Hääpari kuvattavana Brooklynissä kadulla tiistai-iltapäivänä

NHL-liput on periaatteessa helpot ostaa. Lippuja oli hyvin myynnissä vielä edellisenä iltana ja nettiostaminen toimii turvallisesti, muttei yöaikaan. Kuitenkin liput olisi alunperin pitänyt printata, mutta säätämisen päätteeksi saimme kuin saimmekin QR-koodit puhelimiin. Joten osta ne liput sen verran ajoissa, että ehdit sählätä, jos niikseen tulee. Islanderin kotiareenalle Brooklynin Barcleys Centeriin pääsee Manhattanilta metrolla. Ja vielä aivan pääoven eteen.

NHL! New York Islanders vs. Nashville Predators, Brooklynissä Barcleys Centerissä

Änäriä!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply