Amerikka Karibia

Karibian risteily MSC Divinalla

Otimme lentokentän lähellä sijainneen autovuokraamon pihalta taksin Miamin satamaan (noin 20 minuuttia, ehkä 30$). Laivaannousu muistutti paljolti lentomatkalle lähtöä ja ensimmäisenä piti jättää laukut terminaalin ulkopuolelle epämääräisiin kasoihin kun itse kipitimme sisälle. Koko touhu oli jonosta seuraavaan siirtymistä, mutta jonot vetivät nopeasti eikä homma päässyt puurautumaan, sillä laivan kaikki kolme ja puolituhatta matkustajaa olivat saaneet etukäteen infon omasta laivaannousuaikataulusta. Meillä se oli mukavasti klo 14. Siispä ensin jonotettiin passin ja matkalipun tarkastukseen, sitten jonotettiin turvatarkastukseen, jonka jälkeen jonotettiin check-iniin, jonka jälkeen jonotettiin hyttikortin tarkastukseen, sekä lopulta pakolliseen laivaannousukuvaan.

Miami hytin parvekkeelta, orastavassa ilta-auringossa

Laiva oli moderni ja siisti. Hytti 13. kerroksessa ja parvekkeella mahtuu hyvin syömään hyttiin tilattua aamupalaa. Uima-altaita oli sisällä ja ulkona. Porealtaita, suolavesiaaltoaltaita ja jos vaikka mitä. Spassa on höyrysaunat ja tavalliset saunat, sekä siistit hieronta- ja hoitotilat. Kuntosali oli iso ja sieltä on panoraama näkymä merelle. Ostamaamme settiin kuului myös Balilainen rentoutushieronta. Ai ettien että.

Risteilyaluksemme

Aurea-hytti 13. kerroksessa

Laiva oli sisältä kiiltävää ja uudenveroista

Suurin osa ruuasta ja juomista kuului etukäteen ostamamme juomapaketin hintaan. Buffet oli puolen kerroksen kokoinen, eli valtava. On myös muita ravintoloita, joista osassa pitää maksaa ruuasta, osa kuuluu hintaan. Kahvilat ja jäätelökioskit kuuluivat pääosin hintaan, kuten myös nutella milk shake. Että sellainen pikku massakausi.

Iltaisin oli toivottavaa pukeutua smart casualisti, ei siis esimerkiksi shortseja tai varvastossuja. Laivalla oli myös kolme teemailtaa joissa pukukoodeina oli formal night, white party ja Italia (puna-vihreä-valkoinen). Itse osallistuin viimeiseen lähinnä hehkuvan punaisella otsalla. Näitä pukukoodeja sitten noudatettiin parhaan tahdon mukaisesti. Kaikilla sitä tahtoa ei ollut ja iltapukuiltana vastaan tuli mitä vain frakin ja shortsit, ”huumoripaita” ja sukkasandaalit-yhdistelmien väliltä.

Oleskelutilassa oli jatkuvalla syötöllä muusikkoja esiintymässä

Ohjelmaa oli aamusta iltaan koko ajan. Oli bingoja, lottoa, olympialaisia ja muita urheilutapahtumia. Italian ja kiinan oppitunteja, tanssikursseja, karaokea, hassutteluja, casinotapahtumia. Lukuisia ja lukuisia esiintyjiä: useita eri tyylisiä muusikoita, tanssijoita ja tanssittajia, koomikoita, juontajia jne. Myös kapteenia olisi pääsyt jututtamaan yhteiskuvien kera. Me keskityimme seuraamaan sivusta kapteenin ja henkilökuntansa ympärillä intopinkeänä kikattelevia naisia ja äijähtäviä sikarimiehiä. Yllättävän viihdyttävää!

Päivän teemana oli ”White Party” ja ilta oli yhtä diskoa

Ehdottomasti parasta kuitenkin oli laivan teatterissa järjestetty huikea Michael Jackson tribuutti viimeisenä iltana, minkä päätteeksi huumorimieheksi paljastunut kapteeni tuli lavalle vielä esittelemään ja kehumaan henkilökuntaa. Tästä ei nyt kaikkien ikäväksi ole tähän hätään kuvamateriaalia.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kati / Lähinnä Kauempana
  21.4.2017 at 17:45

  Hei, mitä ihmettä! Milloin olitte Divinalla? Me nimittäin oltiin risteilyllä, joka lähti 1.4.2017. Meidän parvekkeellinen hytti oli 12. kannella, Fantastica-luokassa. Ja kyllä, MIchael Jackson tribuutti oli kyllä mielettömän hyvä!

  • Reply
   Maisu
   21.4.2017 at 18:22

   Heh, me oltiin divinalla 7 yötä, 18.3. alkaen. Paluulento lähti Miamista torstaina 30.3. Täytyypä käydä väijymässä teidän reissukokemuksia! 🙂

Leave a Reply